Kanta-Häme

Postimerkillä ei voi maksaa pakettia enää ensi vuonna

Ensi vuoden alusta alkaen postimerkki ei ole enää käypä maksutapa postipaketin lähettämiseen. Posti alkaa noudattaa Suomessa Maailman postiliiton vaatimusta, että postien on jatkossa toimitettava ulkomaille lähetettävistä paketeista tiedot digitaalisesti posti- ja tulliviranomaisten välillä.

Postin mukaan muutos on pieni, sillä viime vuonna postimerkeillä maksetuista lähetyksistä paketteja oli vain 0,09 prosenttia.

Postin mukaan suomalaiset maksavat paketin postitusmaksun yhä useammin digitaalisestikuten verkkosivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Sähköisen maksamisen määrä on kolminkertaistunut vuoden aikana.

– Taustalla ovat myös suomalaisten muuttuneet odotukset pakettitoimituksia kohtaan: paketin saapumisilmoitus halutaan nopeasti tekstiviestillä tai sähköpostilla ja paketin kulkua halutaan seurata automaattisesti lähetystenseurannan kautta, Kati Nevalainen Postista sanoo tiedotteessa.

Ensivuoden 2019 alusta alkaen paketin lähetysmaksun voi maksaa verkkopalvelussa, Postin mobiilisovelluksella sekä posteissa yleisimmillä käteismaksutavoilla.

Jo aiemmin keväällä Posti ilmoitti, että se luopuu pakettiautomaattien maksupäätteistä kesäkuun loppuun mennessä.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic