Kanta-Häme

Postin lakko kasvatti Matkahuollon palveluiden kysyntää räjähdysmäisesti

Matkahuollon palveluiden kysyntä on kasvanut Postin alkavan lakon vuoksi. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Matkahuollon palveluiden kysyntä on kasvanut Postin alkavan lakon vuoksi. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Postin lakon varmistuminen on mullistanut Matkahuollon palveluiden kysynnän. Johtaja Kati Nevalainen Matkahuollon pakettipalveluista kertoo STT:lle, että kaikkien myyjien työaika kuluu nyt kysyntään vastaamiseen. Ruuhkaa on ollut yrityksen puhelinvaihteessakin.

–  Kun lakko varmistui, kontaktimäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Mutta jo siitä lähtien, kun lakosta alettiin puhua, asiakaskyselyitä on tullut merkittävästi, Nevalainen sanoo.

Sekä kotimaiset verkkokauppiaat että kuluttaja-asiakkaat ovat käyttäneet selkeästi enemmän Matkahuollon palveluita, Nevalainen sanoo. Hän sanoo, että yhtiössä pyritään palvelemaan entisten asiakkaiden lisäksi myös niitä, jotka eivät vielä ole asiakkaita.

–  Heiltä tulee tosi paljon kontakteja, kun he etsivät vaihtoehtoisia toimitustapoja.

Nevalaisen mukaan Matkahuolto oli varautunut lakkoon ja sen vaikutuksiin. Hän vakuuttaa, että pakettimäärien kasvu saadaan hoidettua.

–  Lakko on meille tietyllä tapaa mahdollisuus tehdä pidempiaikaisia asiakassopimuksia ja teemme kaikkemme, että pystymme varmistamaan volyymit. Toki ensisijaisesti meidän on turvattava pitkäaikaisten asiakkaidemme palvelut.

Lue myös: Postin lakolla vain vähän vaikutusta Hämeen Sanomiin

Verkkokaupassakin varaudutaan

Muun muassa suuri suomalainen verkkokauppa Verkkokauppa.com julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa yritys kertoi reagoivansa postilakkoon välittömillä toimenpiteillä. Yritys arvioi, ettei lakolla tule olemaan merkittäviä vaikutuksia isoon osaan sen asiakastoimituksista.

–  Kolminkertaistimme muiden logistiikkakumppanien kapasiteetin asiakastoimituksissamme. Teemme varastollamme esilajittelua paketeille toimitussuunnittain, mikä nopeuttaa käsittelyä Postin päässä, toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että asiakkaat voivat tilata ilman mitään viivästyksiä tuotteita myymälöiden noutopisteille. STT

Lue myös: Postin lakko alkaa maanantaina – PAUn mukaan neuvotteluja jatketaan vasta ensi viikolla

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic