fbpx
Kanta-Häme

Postipakettien noutopaikkaa voi pian vaihtaa vapaasti

Postipakettien noutamiseen on tulossa vielä tämän vuoden aikana lisää vaihtoehtoja.

Itella Postilla on ollut kevään ajan käynnissä kokeilu, jossa joukko eteläsuomalaisia postinsaajia on itse voinut valita, mistä palvelupisteestä haluaa pakettinsa noutaa.

Kokeilusta saadut kokemukset ovat rohkaisevia.

– Paketinohjauspalvelun on tarkoitus olla mahdollisimman monen käytettävissä vuoden suurimpaan sesonkiin eli jouluun mennessä, kertoo Itella Postin pakettipalveluiden johtaja Aku Happo.

Palvelun tavoitteena on tarjota pakettien vastaanottajille vaihtoehtoja ja joustavuutta. Kokeiluun osallistuneet ovat voineet tehdä noutopaikan valinnan internetissä.

– Palvelussa voi valita yli 1 000 noutopisteestä, postista tai automaatista itselleen sopivimman hakupaikan. Jos kokee, ettei oma lähiposti ole itselle paras mahdollinen ja on esimerkiksi töissä toisella paikkakunnalla, voi noutopaikan valita vapaammin. Paikkaa voi myös vaihtaa omien kulkureittien ja lomien mukaan, Happo selventää.

Hän uskoo, että palvelun käytöllä on kysyntää.

– Tämä on selkeä tulevaisuuden alue. Markkinoinnilla vain on työtä siinä, että viesti uusista mahdollisuuksista tavoittaa asiakkaat.

Verkkokaupan kasvu taustalla

Johtaja Aku Hapon mukaan uusi palvelu ei ole suoranainen vastine Matkahuollon palvelulle, jossa monesta verkkokaupasta tilatessa voi valita Matkahuollon kuljettaman paketin vastaanottopisteeksi myös Siwan tai Valintatalon.

– Kyllä tällä vastataan ensisijaisesti verkkokaupan ja pakettien määrän kasvuun. Pyrimme vastaamaan nykyajan kuluttajien odotuksiin ja lisäämään vaihtoehtoja.

Posti aikookin lisätä pakettien hakupaikkojaan parin lähivuoden aikana nykyisestä noin tuhannesta 1 500:aan.

– Pakettiautomaattien määrä tuplaantuu jo kesän aikana. Nyt automaatteja on koko maassa 50 ja kesän aikana tulee 50 lisää.

Automaatit ja noutopaikan vaihtomahdollisuus helpottavat erityisesti niitä, jotka haluavat noutaa pakettinsa ilta-aikaan tai viikonloppuisin.

Esimerkiksi Hämeenlinnan keskustassa asuville valinnanvara on tervetullutta, sillä keskustan Posti lyhensi huhtikuun alusta lähtien ilta-aukioloaan kahdella tunnilla. Nykyisin keskustan posti suljetaan päivittäin kello 18, mutta esimerkiksi Kaurialan ja Ojoisten asiamiespostit palvelevat myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Citymarketteihin pakettiautomaatit

Kanta-Hämeen ainoa automaatti, jonka avulla voi vastaanottaa ja lähettää postipaketteja, on nykyisellään käytössä Tiiriön Prisman kauppakäytävällä.

Itella Posti on tyytyväinen automaattien ensimmäiseen puoleen vuoteen.

– Ihan suunnitelmien mukaan automaattien käyttö on lähtenyt käyntiin. Iso prosentti niistä, jotka kerran ovat automaattia käyttäneet, käyttävät uudelleenkin, Aku Happo tietää.

Pakettiautomaattien verkosto tihenee edelleen, sillä Itella on solminut Keskon kanssa sopimuksen siitä, että kaikkiin Citymarketteihin tulee pakettiautomaatit ensi vuoden loppuun mennessä.

– Tämän lisäksi meille on tulossa muitakin uusia postipakettien noutopisteitä, joista kerrotaan sitä mukaa kuin sopimuksia saadaan tehtyä. Ensivaiheessa tällaisia noutopisteitä on tullut R-kioskeihin. (HäSa)

Menot