Kanta-Häme Riihimäki

Pride tulee kesäkuussa myös Riihimäelle – Kerro ideasi tapahtuman järjestämiseen

Riihimäen kaupunki osallistuu kesäkuussa Suomen suurimpaan ihmisoikeustapahtumaan, Helsinki Prideen. Kaupunki toivoo osallistumaan tapahtuman ideointipalaveriin.
Sateenkaariliput olivat esillä Helsinki Pride -tapahtumassa viime kesäkuussa Helsingin Senaatintorilla. Kuva: Mauri Ratilainen
Kuva Helsinki Pride -tapahtumasta viime kesäkuussa. Kuva: Mauri Ratilainen

Pridea juhlitaan tänä vuonna juhannuksen jälkeisellä viikolla eli 24. kesäkuuta alkaen. Helsingin päätapahtuman lisäksi Pride-tapahtumia järjestetään myös muualla Suomessa – Tulevana kesänä myös Riihimäellä.

– Riksun Pridesta on tarkoitus tehdä kaikkien riihimäkeläisten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia korostava juhla. Sen vuoksi olisi hienoa, jos riihimäkeläiset tulisivat sankoin joukoin ideoimaan ohjelmaa, Riihimäen kaupungin vt. kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesén kannustaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki järjestää viikon tapahtumien suunnittelua varten kaikille avoimen ideointitilaisuuden tiistaina 7. toukokuuta kello 18 Vihreällä Talolla.

 

Vesénin mukaan tapahtuman järjestelyihin on ilmoittautunut jo ”ilahduttava määrä” paikallisia ihmisiä ja yrityksiä kuten Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, Riihimäen Teatteri, Riihimäen nuorisoteatteri ja Vihreä Talo.

Prideen on suunnitteilla keskustelu – ja koulutustilaisuuksia, elokuvanäytöksiä ja teatteriesityksiä. Torstaina järjestetään sateenkaarimessu ja perjantaina päätapahtumaa vietetään Granitin aukiolla.

Perjantaille on suunnitteilla räsymattopiknik ja illalla järjestävät lupaavat kunnon show:n kello 19 alkaen.

Ohjelmatiedot ovat alustavia. Jos joku yritys haluaa tukea tapahtumaa tai olla mukana tapahtuman järjestelyissä, kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä Pridetuottaja Minttu Seppoon sähköpostilla: minttu.seppo@riihimaki.fi.

 

Kaupunki on asettanut lisäksi toimikunnan suunnittelemaan viikon käytännön järjestelyitä. Sateenkaariliputusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan ainakin kaupungintalon, Puhaltajapatsaan, Vesilinnan, Graniitin aukion ja Merkoksen lippusaloissa.