Kanta-Häme

Prisman ravintola yhä suljettuna

Tiiriön Prisman hypermarketissa sattunut torstainen tulipalo aiheutti Ravintolamaailman päädyssä alustavan arvion mukaan muutamien kymmenien tuhansien eurojen tuhot.

Itse katosta paloi noin yhden neliön alue, mutta kattoa purettiin torstaina noin 10 neliön alueelta, jolla varmistettiin, ettei palo jäänyt kytemään rakenteisiin.

Majoitus- ja ravintolakaupan toimialajohtaja Timo Mäkelä on tilanteesta silti helpottunut.

– Tuhot ovat pienet siihen nähden, mitä olisi voinut sattua. Henkilövahinkoja ei tullut, eikä esimerkiksi kalusto mene uusiksi, hän sanoo.

Mäkelä kertoo, että Ravintolamaailma on suljettuna ainakin viikonlopun yli.

– Aikaisintaan se avataan maanantai-iltana. Korjaustyöt on saatu vauhtiin niin ripeästi, että ei niissä ainakaan yli viikkoa kestä. Maanantaina saamme vahvistuksen siitä, milloin ravintolat taas aukeavat.

Marketpuoli menetti puolet myynnistä

Prisma-johtaja Jaana Järvenselkä kertoo, että vesivahingoista kärsinyt osa välikattoa puretaan todennäköisesti kokonaan ja rakennetaan uusiksi. Korjaustyöt olivat käynnissä heti perjantaiaamuna.

Ravintolan sisätiloille ei Järvenselän mukaan aiheutunut mittavia vesivahinkoja, mutta savunkatku leijui perjantaina ilmassa. Prisman marketpuolella palo ei aiheuttanut tuhoja eikä savuhaittoja.

– Prisman osalta myynnin menetys on suurin vahinko. Noin puolet päivän myynnistä jäi saamatta, Järvenselkä toteaa.

Ovet auki nopeasti uudestaan

Tulipalo syttyi ennen puoltapäivää sprinklerijärjestelmän varavoimakoneen käytöstä vuosihuollon yhteydessä.

Pakoputki oli johdettu katolla olevaan suojalaatikkoon, joka syttyi palamaan. Palo levisi kattorakenteisiin, mutta pelastuslaitos sai nopeasti uhkaavan palon hallintaan.

Työntekijät evakuoivat sisällä olleet noin parisataa asiakasta rauhallisesti ja pelastuslaitoksen mukaan esimerkillisesti. Prisma avasi ovensa jälleen kello 15:n jälkeen. Sitä ennen henkilökunta oli siivonnut ihmisten ostoskoreihin jättämät tavarat pois. Kylmäsäilytystä vaatineet elintarvikkeet joutivat roskiin.

– Kaupan elämä jatkui siitä normaalisti, Järvenselkä kuvailee.

”Toiminta kiitettävää, kuulutus ei”

Ostoksilla Prismassa palon sattuessa ollut Olli Viitanen oli perjantaiaamuna yhdeksän aikaan noutamassa infopisteestä kauppakassiaan, joka jäi evakuointitilanteessa ostoskorin päälle.

– En sitä siinä tilanteessa honannut ottaa mukaan. Tuli hiljainen hälytys, että katolla on tulipalo ja asiakkaita pyydettiin poistumaan liikkeestä. Olin epäileväinen, että onko tämä joku harjoitus.

– Varmaan minuutti meni ennen kuin ihmiset alkoivat siirtyä kassojen kautta pois. Henkilökunta toimi kiitettävän rauhallisesti. Kuulutus kyllä olisi voinut olla vähän kovempi, Viitanen kertoo.

Hän oli tajunnut napata mukaansa kärrypantin, josta roikkui myös avainnippu.

– Menin autoon ja ajoin Jukolan S-marketiin ja otin sieltä ne tavarat, joita emäntä oli määrännyt hakea. Omat autotarvikkeet jäivät sitten ostamatta. Niitä menen nyt hakemaan, Viitanen kertoi kauppakassinsa saatuaan.

Prisma-johtaja Jaana Järvenselkä kertoo, että ihmiset ottivat arvoesineensä, kuten laukut ja lompakot, mukaansa hälytyksen tultua, mutta kärryihin jäi pääasiassa kauppakasseja ja ostoskoreja, jotka ovat noudettavissa infopisteestä. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic