Kanta-Häme

Prittistä esitetään tekniseksi johtajaksi

Hattulan teknisen johtajan virkaa vt:nä hoitava Juha Prittinen on vahvoilla myös viran vakinaiseksi hoitajaksi.

Hattulan kunnanhallitus käsitteli asiaa ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina ja päätyi esittämään valtuustolle Prittisen valintaa. Hallituksen tehtävää helpotti se, että toinen loppusuoran ehdokkaista eli Janakkalan yleiskaavasuunnittelija Ismo Holstila on perunut hakemuksensa, eli hän ei ole käytettävissä.

Erkki Pänkäläinen (kok.) tosin esitti, että virka laitettaisiin uudestaan hakuun. Esitys kuitenkin raukesi, koska kukaan muu kunnanhallituksen jäsen ei sitä kannattanut.

Valtuusto voi valita virkaan kenet tahansa virkaa hakeneista ja viran kelpoisuusehdot täyttävistä hakijoista, mutta useimmiten hallituksen henkilöesitykset toteutuvat. Valintaa valmisteleva työryhmä on myös ollut yksimielisesti Prittisen valinnan kannalla.

Teknisen johtajan virka tuli haettavaksi alkusyksystä sen jälkeen, kun Janne Teeriaho siirtyi Keuruun tekniseksi johtajaksi. Hakemuksia tuli yhteensä 16, mutta matkan varrella kaksi hakijaa on perunut hakemuksensa.

Valintaa valmisteleva työryhmä kutsui haastateltavaksi viisi hakijaa, joista yksi kieltäytyi siinä vaiheessa. Neljästä haastatellusta soveltuvuustesteihin nimettiin Prittinen ja Holstila, joka on nyt siis ilmoittanut kieltäytymisestään.

Juha Prittinen on 47-vuotias ja koulutukseltaan arkkitehti. Ennen Hattulaa hän työskenteli viimeksi Janakkalassa teknisen toimen ja maankäytön johtajana.

Hän irtisanoutui Janakkalan virasta viime syksynä, ja oli siitä lähtien virkavapaalla. Irtisanoutuminen astui voimaan 1.7.2015. HÄSA