Kanta-Häme

Pro Hämeenlinna tarttui tarjoukseen

Pro Hämeenlinna -koalitio tarttui sunnuntai-iltana käydyissä ryhmien neuvotteluissa SDP:n, kokoomuksen ja vihreiden koalition eli ryhmä 37:n perjantaina tekemään ota tai jätä -tarjoukseen luottamuspaikoista.

– Sopu sitten lopulta löytyi. Neuvottelujen henki oli rakentavampi kuin aiemmin, kertoo luottamuspaikkaneuvotteluja vetävä Johannes Koskinen (sd.).

Oliko Pro Hämeenlinna neuvotteluissa pitkin hampain?

– Vaihtelevasti. Pro Hämeenlinnalla oli selvästi haluja löytää ratkaisuja. Ehkä tämä antaa sävyä koko vaalikaudelle työrauhan turvaamiseksi ja yhteistyöhengen löytämiseksi.

Pro Hämeenlinna koostuu perussuomalaisista, keskustasta, vasemmistoliitosta ja kristillisdemokraateista.

Nousiko Kari Ilkkalan (ps.) apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuosta tekemä tutkintapyyntö vielä esille?

– Joissain puheenvuoroissa. Ilkkala itse ei ollut paikalla, joten ehkä se rauhoitti tilannetta, Koskinen kertoo.

Puheenjohtajuudet odotettuja

Pro Hämeenlinna saa elämänlaatulautakunnan sekä ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajuudet, yksilöjaoston puheenjohtajuudet lasten ja nuorten- sekä ikäihmisten lautakunnassa sekä joukkoliikennejaoston puheenjohtajuuden yhdyskuntalautakunnassa.

Liikelaitosten johtokuntien puheenjohtajuudet irtosivat Linnan lomituspalveluihin sekä Linnan tilapalveluihin. Yhtiöistä he saavat Tekmen hallituksen puheenjohtajan paikan sekä yhtiöistä vähintään yhden hallituspaikan suhteellisuusperiaatteella.

Nimiä ehkä lauantaina

Neuvotteluissa sovittiin myös valtuustosopimuksesta ja tulevan 4-vuotiskauden ohjelmasta.

– Jokainen ryhmä käsittelee nyt koko paketin. Alkavan viikon aikana ryhmät jakavat koalitioiden sisällä paikat ja antavat niille kasvot ja nimet. Tarkoitus on, että sopimuskokonaisuus kuitattaisiin ja allekirjoitettaisiin 21. tammikuuta valtuustokokouksen alla, Johannes Koskinen kertoo.

Ensi lauantaina on ryhmyripalaveri, jossa alustavia nimilistoja, myös valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuuksia, tarkastellaan.

– Siellä asetetaan 40-prosentin sukupuolikiintiö paikoilleen ja voidaan käsitellä muita ongelmia, jos niitä on. Mietimme, annammeko nimilistat julkisuuteen siinä vaiheessa (lauantaina) vai vasta valtuuston yhteydessä.

Ryhmä 37:llä on valtuustossa 37 paikkaa ja Pro Hämeenlinnalla 22 paikkaa. 11-paikkaisissa lautakunnissa paikkajako menee Ryhmä 37:n ja Pro Hämeenlinnan kesken 7/4:ään ja liikelaitoksen johtokunnissa 5/2:een. Yhtiön hallituksissa suhde on 1/3:een tai 1/2:een. (HäSa)

Mainos