Kanta-Häme

Pro Ojoinen kävelyllä kaupungin päättäjien kanssa

 

Pro Ojoinen -yhdistys luovutti tiistaina kunnallisaloitteensa Hämeenlinnan kaupungin päättäjille. Kyseessä oli ehdotus kevyen liikenteen väylän pikaisesta rakentamisesta Tampereentien länsipuolelle.
 
– Ojoisten asukkaat ovat huolissaan väylään kuuluvista Tampereentien ylityksistä, joista koululaiset kulkevat päivittäin, yhdistyksen Olli Toivanen kertoi.
 
Ehdotuksessa väylä rakennettaisiin turvallisemmaksi Härkätien ja Tampereentien risteyksessä. Samalla yhdistys esitti koulujen ja omakotitalojen yhteyteen rakennettavista liikennettä hidastavista korokkeista.
 
Yhdistys oli saanut seurakseen Ojoisilta RAY:n talolle kulkevalle kävelylle kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin ja valtuustoryhmien edustajia.
 
– Tampereentien kohdalla täytyy tehdä ensin selvitys- ja suunnittelutyöt. Oma kysymyksensä on, minä vuonna työt voidaan toteuttaa, sillä kaupungin listalla on paljon muitakin hankkeita, Hellstén huomautti.
 
Yhdistyksen Toivanen, Henna Miettinen ja Pertti Laaksonen ottivat puheeksi myös keskustelua herättäneen lähipalvelujen merkityksen.
 
– Me kuntalaiset haluamme saavuttaa peruspalvelut ilman ylimääräisiä kustannuksia. Se on lähipalvelua.
 
– Terveyspalvelujen saatavuus hyvän palvelun perusta, sillä se tarjoaa meille kaikille vauvoista vaareihin kaupungin korostamaa hyvää arkea.
 
Yhdistyksen edustajat toivoivat myös tulevan varhaiskasvatuskeskuksen käyttösuunnittelussa kuultavan lasten vanhempia.
 
– Toivottavasti nykyiset palvelut säilyvät. Teemme kaikkemme, että vielä tämän vuosikymmenen aikana lopulla Ojoisilla toimii kaupungin paras terveysasema, toimivin varhaiskasvatuskeskus ja monipuolisin ”olohuone” asukkaille, kolmikko vakuutti.
 
– Varhaiskasvatuskeskus menee budjettivalmisteluun. Sillä on osittainen rahoitus jo vuodelle 2013. Ojoisten terveyskeskuksen suhteen ei ole tällä hetkellä akuuttia valmistelua. Asiaa on kyllä selvitelty, Hellstén sanoi.
 

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic