fbpx
Kanta-Häme

Progemaisen maalailun sisällä soi jazz

Progemaista maalailua, jonka sisällä soi kaunis ja melodinen jazz.

Näin kuvailee musiikkiaan perjantaina torin Linnajazz-lavalle nouseva Kiki & Fusiotherapy, jazzin ja rockin fuusion viitoittamalla tiellä kulkeva yhtye.

– Progemaisuus tulee yhtyeemme sankariheavykitaristi Jussi Kontisen ja pianisti Antti Utriaisen yllätyksellisistä improvisaatiomaalailuista, laulaja Kirsi “Kiki” Rautio hymyilee.

Yhtä lailla Kiki & Fusiotherapyn musiikki on tehty shamaanimaisesta hurmoksesta ja lappalaisesta hulluttelusta, sillä pääkaupunkiseudulta ponnistavan yhtyeen laulajatar on lähtöisin Torniosta.

– Juureni ovat Lapista, ja lappalaisuus näkyy heittäytymisenä musiikin vietäväksi, Rautio sanoo.

Yhtyeessä taituroivat myös basisti Timo Tuppuranen ja rumpali Kille Miettinen.

Rautio hurahti jazziin jo 16-vuotiaana. Syypäänä siihen olivat rämäpääveljekset Jake ja Elvood Blues kulttielokuvasta Blues Borthers

John Landisin musiikkielokuva toimi suorana väylänä bluesista ja soulista jazziin. Sen lisäksi kuuntelin isäni divarissa Torniossa muun muassa soulin kuningatar Aretha Franklinia ja jazz-legenda Billie Holidayta.

Yhtye esittää puhuttelevalla otteella elämänmakuisia lauluja menettämisestä ja kaihosta, mutta myös rakkaudesta ja onnesta.

– Mieheni menehtyi tapaturmaisesti vuonna 2004, jonka jälkeen suru on ollut läsnä teksteissäni. Nyt kuitenkin fusiothrapy on alkanut vaikuttaa, harmaus on väistynyt voimakkaiden värien tieltä, viime syksynä bändin keulaan liittynyt Kiki huomauttaa. HäSa

Linnajazz

Kiki & Fusiotherapy ja Timo Lehto solo Hämeenlinnan torin lavalla perjantaina 8.7. kello 16. Vapaa pääsy.

Menot