Kanta-Häme

Prostituutio ei näy Hämeenlinnassa

 

Kasvava Hämeenlinna on Suomen kaupunkien asukaslukutilastoissa sijalla 14 ja rikollisuutta sekä urbaanin elämän lieveilmiöitä löytyy samaan tapaan kuin muissa samankokoisissa keskuksissa. Yksi asia vain tuntuu loistavan poissaolollaan paikallisen poliisin tiedotteissa. Sanat Hämeenlinna ja prostituutio eivät ole aikoihin esiintyneet samassa lauseessa, vaikka organisoituakin paritusta esiintyy paljon pienemmissäkin kaupungeissa muualla Suomessa.
 
Komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisilaitokselta, eikö Hämeenlinnassa ole prostituutiota?
 
– No aivan varmasti on, mutta se ei ole kovin näkyvää. Muutama vuosi sitten oli Turuntiellä paritusjuttu, jolla oli yhteyksiä pääkaupunkiseudulle, joten sitä tutki Helsingin poliisi.
 
– Meille tulee tutkittavaksi tällaisia juttuja äärimmäisen harvoin. En tiedä miksi. Jotenkin ihmeelliseltä se tuntuu, koska luulisi kysyntää olevan.
 
Millä tavalla prostituutiota tutkitaan?
 
– Poliisi seuraa ilmoittelua internetin treffipalstoilla ja erityisesti seksitreffit.fi -sivustolla, jonne alan yrittäjät yleensä kätkeytyvät. Joskus on tehty valeostoja ja yhteydenottoja asian selvittämiseksi. Joskus tulee vinkkejä, jotka yleensä saavat alkunsa häiritsevästä käytöksestä. Naapurit alkavat ihmetellä, että mitä jossakin asunnossa touhutaan.
 
Mistä tietää, että treffipalstan ilmoittaja on ”ammattilainen”?
 
– Monesti seksin kaupittelijan tunnistaa siitä, että ilmoituksesta puuttuu ääkkösiä ja kirjoitusvirheitä on muutenkin. Tarjolla voi olla ”ruskeasilmainen kaunotar sulostuttamaan syskyn pimeita iltoja”.
 
– Harvoin kuitenkaan nämä ilmoitukset liittyvät suoranaisesti Hämeenlinnaan, vaikka joku saattaakin sitten käydä täällä keikan heittämässä. Esimerkiksi Forssassa ja Riihimäellä tätä toimintaa näyttäisi ainakin ilmoittelun perusteella olla enemmän.
 
 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic