Kanta-Häme

Protoshopin koko tuotanto Hausjärvelle

Protoshop-konserni aikoo keskittää koko konepajatoimintansa Hausjärvelle. Jos tuotanto siirretään Espoosta Hausjärvelle, siellä toimivan tytäryhtiö Metsin henkilöstö kasvaa noin kymmenellä työntekijällä.

Suunnitelmien mukaan Espoosta siirtyy hienomekaanisen valmistuksen yksikön. Hausjärven Oitin tehdas tekee nyt sarjatuotantoa ja kokoonpano. Espoon Otaniemeen jäisi edelleen insinööritoimisto ja materiaalimyymälä.

Protoshop ja Metsi ovat käynnistäneet yhteistoimintaneuvottelut tuotannon keskittämisestä. Espoon tuotannon työntekijöille tarjotaan Hausjärveltä työtä vanhoina työntekijöinä.

Konserni työllistää noin 60 työntekijää. Hausjärven Metsissä työntekijöitä on hieman enemmän kuin emoyhtiö Protoshopissa. Yritys toimii noin 5 100 neliön tiloissa. Protoshop osti Metsin noin vuosi sitten täydentämään suunnitteluaan ja valmistustaan.

Protoshop on erikoistunut korkeatasoiseen konepajatoimintaan. Se tekee muun muassa tarkkuuskoneistuksia sekä erikoisjuotoksia ja -hitsauksia. Yritys laskee olevansa Suomen vanhin konepaja, sillä se on kehittynyt vuonna 1841 perustetusta hienomekaanisesta laitoksesta. (HäSa)