Kanta-Häme

Puheenjohtajalle sakot laittomasta baarista

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Jokioisilla toimineen harrastusyhdistyksen puheenjohtajan veropetokseen ja alkoholirikokseen.

Poliisi oli viime vuoden lokakuussa ratsannut yhdistyksen tilat ja löytänyt ravintolamaisesti sisustetusta huoneistosta yli 2 000 tölkkiä mietoja alkoholijuomia sekä 8 litran edestä väkevää alkoholia.

Valtaosassa tölkeistä puuttuivat suomalaiset panttimerkinnät, eikä niistä ollut maksettu valmisteveroja Suomeen.

Tiloissa oli ollut baaritiski, kassakone ja varasto. Oikeudessa kävi ilmi, että juomia oli myyty yhdistyksen jäsenille, ja myyntituloilla katettiin yhdistyksen tilojen ylläpitokustannuksia.

Juomia oli myyty muun muassa niin, että sisäänpääsymaksuun oli sisältynyt mieto alkoholijuoma.

Oikeudessa yhdistyksen puheenjohtajana toiminut keski-ikäinen mies tuomittiin 1 040 euron sakkoihin. Lisäksi yhdistys menetti alkoholivarastonsa valtiolle. Tuomio on lainvoimainen.

Laitonta alkoholimyyntiä sattui lokakuussa Kanta-Hämeessä myös Turengissa, jossa yksityishenkilö oli yrityksensä syntymäpäiväjuhlissa myynyt olutta ja siideriä paikallaolijoille.

Poliisi ratsasi juhlat, ja koska aluehallintoviraston myöntämää anniskelulupaa ei ollut, sai juhlien järjestäjä lievästä alkoholirikoksesta pienet sakot. HäSa