Kanta-Häme

Puheenjohtajasopimukset muuttuivat pariin otteeseen

SDP:n ja kokoomuksen kiista Hämeenlinnan valtuustossa muutaman ylikunnallisen lautakunnan puheenjohjauuksista puhutti vielä tiistainakin.

Kokoomuksen Hämeen piirin toiminnanjohtaja Mika Airinen kertoo, että piiritasolla oli jo helmikuun alussa tehty kirjallinen sopimus, jossa molempien lautakuntien puheenjohtajuudet kuuluivat kokoomukselle.

– Meillä on ollut esimerkiksi jäteasioissa sellainen periaate, että jätelautakunnan ja kiertokapulan puheenjohtajuudet kuuluvat eri puolueille. Kun Kiertokapulan johdossa on demari, jätelautakunta kuului kokoomukselle. Samoin toimittiin pelastuslautakunnan ja pelastustoimen neuvottelukunnan kanssa, Airinen kertoo.

Hänen mukaansa Hämeenlinna ei voi sisäisesti lähteä muuttamaan piirijärjestöjen yhdessä sopimia ylikunnallisia paikkajakoja.

Toisin kuin tiistain lehdessä kerrottiin pelastuslautakuntapykälän jättämistä pöydälle esitti valtuuston kokouksessa kokoomuksen ryhmänjohtaja Katriina Laaksonen.

SDP:n ryhmyri Sirpa Laakso ihmettelee asiaa, sillä kokousta edeltävässä ryhmäpuheenjohtajien palaverissa oli yhdessä sovittu pelastuslautakunnan puheenjohtajuuden menevän SDP:n Leena Murtoselle.

– Näin me sovittiin ja jokainen ryhmyri sen hyväksyi. Minua hämmästyttää ihan valtavasti, että kun me mennään valtuustosaliin, takki on kääntynyt ja sitten puhutaan suhmuroinnista,

– Kyllä tässä on kuulkaa hyvä veli ja sisar kaukana. Jos ennen onkin rakentavassa hengessä yhteisesti sovittu asioita, niin sitä ei ole enää olemassa, Laakso toteaa. (HäSa)