Kanta-Häme

Puheenjohtajuuksista ei päästy sopuun

Hämeenlinnan valtuustoneuvotteluissa ei saavutettu sopua puheenjohtajuuksien osalta tiistaina.

– Näillä näkymin puheenjohtajuudet ratkaistaan vaalilla tammikuussa. Yhteisneuvotteluja ei kannata jatkaa, kertoi neuvotteluja vetänyt SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Koskinen tiistai-iltana.

Tämä tarkoittaa, että kaupunginhallituksen ja -valtuuston sekä lautakuntien puheenjohtajuudet menevät SDP:lle ja kokoomukselle. Pro Hämeenlinna -koalitio saa varapuheenjohtajuudet kahden suurimman ryhmän jakaessa toisen varapuheenjohtajan paikat.

– Tässä vaiheessa näyttää, että kaupunginhallitukseen tulisi puheenjohtajaksi demari ja valtuuston puheenjohtaja tulisi ainakin ensimmäisenä vuotena kokoomuksesta, Koskinen kertoi.

Jo marraskuussa sovittiin, että SDP, kokoomus ja vihreät saavat kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa seitsemän paikkaa, perussuomalaisten, keskustan, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien muodostama Pro Hämeenlinna -koalitio neljä.

Valtuusto-ohjelma saatiin tiistaina pääosin valmiiksi, mutta se viimeistellään ja julkistetaan vasta tammikuussa.

Koskinen kertoi, että puheenjohtajuuksista käytiin kiperää keskustelua.

– Kuitenkin uskon, että valtuustossa rakennetaan asiallisen yhteistoiminnan tavat. Siinä tärkeä rooli on lautakuntien johtotroikilla. Toivottavasti tulee yhteenpuhaltamisen henki tekemiseen, eikä vanhoja syntejä kauheasti paisuteltaisi. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic