Kanta-Häme

Puisto on nuorten oma toive

Sairionpuistoon on suunniteltu skuutti-, eli potkulautapuistoa, jo muutaman vuoden ajan. Laji on kasvattanut suosiotaan, eikä sen harrastamiselle omistettua aluetta ole Hämeenlinnassa entuudestaan.

Aktiiviset harrastajat toivoivat itse puiston rakentamista.

– Puiston rakentaminen alkaa elokuussa ja kestää muutaman viikon. Skuuttaamaan pääsee siis vielä tänä syksynä, kertoo kaupungin tilaajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg.

Rakentamissuunnitelmat ovat kirvoittaneet paljon keskustelua ja huolta. Moni lähialueen asukas on osoittanut huolensa siitä, ettei puisto sovellu enää pienille lapsille. Rakentamista vastaan on myös tehty addressi.

Dahlbergin mukaan vanhat keinut ja hiekkalaatikko puretaan skuuttialueen tieltä myös siksi, että ne ovat huonokuntoisia.

– Sairionpuisto on iso ja sinne hankitaan muitakin kuin skuuttilaitteita. Nyt tehdään tämä muutos, mutta kukaan ei ole kieltänyt tekemästä hankintoja tulevaisuudessakin, jos tarvetta on.

Tarjouspyynnössä on listattu skuuttipuiston välineiden lisäksi kiipeilyseinä ja karuselli.

Puistoa kritisoineille on pyritty kertomaan, että suunnittelutyöt on aloitettu jo kolme vuotta sitten ja että taustalla on skuuttaajien määrä.

Skuuttipuistosta on keskusteltu useaan otteeseen myös lautakunnassa. Puiston rakentaminen on kilpailutettu ja laitteiden toimittaja on valittu.

Leikki- ja vapaa-ajanlaitteita valmistava Kompan toimittaa skuuttipuiston laitteet Sairioon. Puistoon asennetaan muun muassa erilaisia ramppeja ja kaiteita.

Skuuttipuisto vie koko puistosta 600 neliömetrin kokoisen alueen. Rakentamiseen on budjetoitu 60 000 euroa, joista vajaat 40 000 euroa on varattu laitehankintoihin.

Sairionpuisto valikoitui skuuttipuiston paikaksi, koska se on hyvien kulkuyhteyksien varrella. Sitä vastustaneet ehdottivat vaihtoehtoiseksi paikaksi Sairionrannan tyhjää tonttia.

Nuoret ehdottivat alun perin paikaksi Asemantaustan Kirjurinpuistoa, mutta kaupunki totesi Sairionpuiston olevan myös kokonsa puolesta sopivampi.

Remontissa ehostetaan myös leikkikenttää. HÄSA