Kanta-Häme

Aulangon puistometsän uusi puomi asennetaan parin viikon päästä

Puomi maksaa saman verran kuin puistometsän kunnossapitoon käytetään normaalisti vuodessa.
Puistometsän reitillä on 30 kilometrin nopeusrajoitus, mutta autoilijoiden vauhti on usein suurempi. Uusi puomi asennetaan toukokuussa. Arkistokuva.

Aulangon puistometsän yöajelut estävä puomi asennetaan toukokuun puolivälissä.

Ajastimella ja sähköisesti toimiva puomi tulee estämään puistometsään ajamisen kello 23–06 välisenä aikana.

– Samassa yhteydessä asennetaan liikennemääriä seuraava ajoneuvolaskuri. Puomin ja laskurin asennus on korkeintaan parin päivän työ, mutta sitä ennen puomille pitää vielä vetää sähköt, kertoo kenttäpäällikkö Arto Pummila Metsähallituksesta.

Uuteen paikkaan sijoitettava puomi sulkee sekä yksisuuntaisen tien sisäänajo- että ulostuloväylän.

Puomin ja kävijälaskurin hinta asennuskustannuksineen on noin 20 000 euroa.

– Se on aika suuri summa kun huomioi, että puistometsän ylläpidon normaali vuosibudjetti on hieman yli 20 000 euroa. Saimme hankkeelle onneksi erillisrahoituksen, Pummila kertoo.

Metsähallitus päätti asentaa puistometsään johtavalle tielle uuden puomin sen jälkeen, kun metsää kiertävällä mutkaisella ja kapealla tiellä tapahtui viime keväänä teini-ikäisen tytön kuolemaan johtanut ulosajo.

Myös hidastetöyssyt olivat vaihtoehto, mutta puomiin päädyttiin, koska töyssyjä olisi pitänyt olla melko tiheästi ja tasainen väylä on parempi linja-autoille, sekä puistometsän väylää käyttäville kuntoilijoille kuten pyöräilijöille ja rullahiihtäjille. HäSa

Päivän lehti

16.7.2020