Kanta-Häme

Pukinkonttiin ja vähän itselle

Joulutunnelmaa. Sen perässä moni kantahämeenlinnalainen ajoi lauantaina Hauhon Hawujouluun. Ja tunnelmaa piisasi. Erityisesti Vanhallaraitilla Lumijärvien pihapiirissä oli tunnelmaa, kun lapset Aamu, Liisi, Hilja ja Eliel Lumijärvi kauppasivat Elina-äidin leipomia herkkuja.

– Kauppa käy, vahvisti Hilja Lumijärvi.

Ensimmäistä kertaa Hawujoulussa vierailivat Suvi ja Tuikku Jalli kantakaupungista.

– Joulutunnelmaa haemme. Hattua nostan, että tällaista jaksetaan järjestää, vaikka olenkin ostosvastainen, sanoi Suvi Jalli.

Mukaan tarttui kuitenkin esimerkiksi piparkakkutikkareita.

Luopioisten kädentaitajat Katri Viitanen, Rauha Pirttiniemi ja Mirja Järvinen ovat olleet ainakin jo viisi kertaa Hauholla myymässä lahjatavaraa, käsitöitä ja leivonnaisia.

– Tämä on hyvä ajankohta, kommentoi Pirttiniemi, joka oli edellisen illan leiponut ja valmistanut sinappia myyntiä varten.

Edullista ja hyvää

Hämeenkaaressa Hämeenlinnan vankilan sekä Hämeenlinnan sosiaali- ja terveysalan järjestöjen joulumyyjäisissä riitti myös porukkaa tungokseksi asti.

– Tykkään vankilan myyjäisistä. Täällä on hyvää ja edullista tavaraa esimerkiksi pellavaliinoja ja tyynyliinoja, kertoi Paula Piilola.

Hämeenlinnan vankilan ompelimon työnjohtajan Minna Inkisen mukaan kauppa kävi hyvin. Esimerkiksi uudenmalliset kaitaliinat ja kynttilät vietiin käsistä.

Korttelijoulu on perinne

Wetterhoffin korttelijoulussa oli tunnelmaa kerrakseen, kun väkeä riitti ihastelemassa myyjien käsityötaitoa ja ideoita.

Käsityöläinen Anne Forstadius on ollut myyjänä lukuisia kertoja.

– Myyntiä on aina vaikea ennustaa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa sunnuntai oli paras myyntipäivä.

Janakkalalaiselle Päivi Riikoselle Wetterhoffin korttelijoulu kuuluu joulunalusperinteisiin. 17. kertaa järjestettävässä tapahtumassa Riikonen on käynyt ainakin 15 kertaa.

– Mukaan tarttuu aina jotakin pientä itsetehtyä ja laadukasta tavaraa.

Pukilla hiki

Wetterin pihassa hikeä otsaltaan pyyhki Wetterin talon vahtimestari Pentti Nyholm.

– Pukkina tulee melkoinen hiki.

Nyholm on ollut puuhamiehenä ja joulupukkina Wetterin talon myyjäisissä, joissa yhdistykset myivät tuotteitaan jo kolmatta vuotta.

– Tässä menee rahat hyvään tarkoitukseen. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic