Kanta-Häme

Puksuttaako Gunnareiden Nightrain Kantolaan?

Maailman tunnetuimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva Guns n’ Roses esiintyy kesällä Kantolan tapahtumapuistossa, uutisoi Concerts-metal.com-sivusto perjantaina. Yhtyeen omilla verkkosivuilla Suomen konserttia ei ainakaan perjantai-iltaan mennessä ollut vahvistettu. 

Yhtye on vahvistanut ensi vuonna esiintyvänsä Japanissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa. Yhtyeen nettisivujen kiertuekalenteri ulottuu maaliskuun Dubain konserttiin asti. 

Concerts-metal-sivuston mukaan megabändi aloittaa Euroopan turneen Irlannista toukokuussa, ja Suomeen yhtye saapuu Tuhkolmasta. 

Useat nettisivustot uutisoivat, että tapahtumalippuja myyvä Ticketmaster olisi perjantaiaamuna lipsauttanut tiedon Suomen ja Ruotsin konserteista hetkeksi julki omille sivuilleen.

Guns n’ Roses on kiertänyt kuluneen vuoden aikana Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. 

Suomen suurin keikkajärjestäjä Live Nation Finland ei perjantaina vahvistanut, että se olisi tuomassa Gunnareita Suomeen.

Puiston vuokraamisesta vastaavasta Linnan Kehityksestä puolestaan kieltäydyttiin kommentoimasta Kantolan tapahtumapuiston varaustilannetta ensi heinäkuussa.

– Ne ovat luottamuksellisia asioita, myyntipäällikkö Jonna Piiroinen sanoi.

Ettekö kerro varaustilannetta, jos joku tapahtumanjärjestäjä haluaa vuokrata puiston heinäkuussa alussa?

– Silloin varmaan keskustelemme asiasta.

Not In This Lifetime -kiertue on kerännyt jättiyleisöjä, sillä kiertävä kokoonpano on lähimpänä alkuperäistä sitten 1990-luvun puolivälin. Yhtyeen alkuperäisjäsenistä mukana ovat laulaja Axl Rose, basisti Duff McKagan sekä soolokitaristi Slash. Myös alkuperäinen rumpali Steven Adler on nähty vierailijana muutamassa konsertissa.

Mikäli stadionrock-aikakauden jättiläisen konsertti toteutuu, voi Kantolan olettaa olevan heinäkuun ensimmäinen päivä täynnä takimmaista nurmikonlänttiä myöten. 

AC/DC:n Kantolaan keräämän noin 50 000 hengen yleisön ylittymistä voi hillitä vain pääsylippujen hinta, sillä tiketit ovat Gunnareiden tähänastisissa konserteissa olleet melko suolaisen hintaisia. Yhtyeen nettisivujen mukaan Osakan konsertin (21. tammikuuta) halvin lippu irtoaisi 12 000 jenillä eli noin 99 eurolla. 

Jos ja kun Euroopan kiertue julkistetaan, fanit joutuvat vielä jännittämään pysyykö yhtye kasassa Kantolaan asti. 

Vuosia kestäneiden Use Your Illusion -kiertueiden aikana muinaisella 1990-luvulla Gunnarit tunnettiin yhtyeenä, jonka konsertit myöhästyivät useita tunteja ja toisinaan peruuntuivat varsinkin Axl Rosen oikkujen vuoksi. Lopulta bändi hajosi monitahoisiin, enemmän tai vähemmän musiikillisiin erimielisyyksiin. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic