Kanta-Häme

Pullerilla pääsee isolle ulkojäälle - Hämeensaaressa ei luistella tänä talvena

Hämeenlinnaan jäi ison luistelukentän vajaus, kun Hämeensaaren suosittu kenttä jäi tänä talvena jäädyttämättä. Urheilukentällä tehdään nyt kaivaustöitä, eli se on jäänyt ainakin toistaiseksi pois liikuntakäytöstä.

Tänä talvena kaupungin iso luistelukenttä löytyy Pullerilta. Liikuntapalveluiden tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo, että Hämeenlinnan urheilupuisto on tällä hetkellä paras vaihtoehto.

– Kantakaupunkiin tarvittiin iso luistelukenttä, kun Hämeensaari ei ole käytössä. Pullerilla on aiemmin ollut vain jääkiekkokaukalo, mutta sinne mahtuu onneksi myös jääkenttä, Joenmäki sanoo.

Luistelukenttä oli tarkoitus jäädyttää myös Ojoisille, jonne Hämeensaaren tekonurmi siirrettiin. Se ei ole kuitenkaan onnistunut ainakaan vielä.

Päivi Joenmäen mukaan tekonurmen saumat ovat vielä päällekkäin, eli jäädyttäminen vaatisi kovemmat pakkaset.

– Tarkoitus kuitenkin on, että Ojoisten kenttä saataisiin jäädytettyä tänä talvena mahdollisuuksien mukaan.

Tällä hetkellä Ojoisilla on kaukalo, joka on luistelukunnossa.

Hämeensaaren urheilukentän kohtalo on vielä auki. Joenmäen mukaan tulevaisuudessa Hämeensaareen olisi tarkoitus saada taas jääkenttä, mutta se riippuu esimerkiksi rakentamisaikatauluista.

– Tavoite on, että Hämeensaareen saadaan taas ulkoliikuntatoimintaa, Joenmäki sanoo.

Hämeensaaren urheilukentän sininen tekonurmi siirrettiin Ojoisten kentälle marraskuun alussa. Hämeensaaren alueella tehdään pilaantuneen maan puhdistustöitä.

Jäädytettäviä pienkenttiä pyritään saamaan luistelukuntoon sääolojen mukaan. Kenttien hoitoa pystytään yleensä jatkamaan helmikuun loppuun.

Kanta-Hämeenlinnassa voi nyt luistella parissakymmenessä paikassa. Suurimmalla osalla nyt luistelukunnossa olevista kentistä jää on ohutta kentän reunoilla, joten niitä on syytä varoa. Jukolan koulun kaukalon jäässä on halkeamia, mutta siellä voi silti luistella.

Iittalan kentät ja kaukalo ovat luistelukunnossa, samoin kuin Hauhon ja Lammin kentät sekä Rengon kentän kaukalo. Tuuloksessa tällä hetkellä voi luistella ainoastaan Pohjoisten kaukalossa.

Kantakaupungissa luistelukunnossa eivät ole tällä hetkellä Voutilanpuiston, Leinunpuiston ja Sammontorpan kentät sekä Karhunlukko Nikkilänpuistossa. Tänä talvena Hämeenlinnassa ei jäädytetä lainkaan Kaurialan yläasteen, Juhananpuiston tai Ahveniston yläasteen kenttiä.

Alajärven retkiluistelun lähtöpaikalla jään paksuus on tällä hetkellä noin 20 senttiä. Väylä aurataan, kun jää kestää aurauskoneen painon.

Ajantasainen kartta luistelukunnossa olevista jää- ja luistelukentistä löytyy Hämeenlinnan kaupungin verkkosivujen Liikunta ja ulkoilu -osiosta. HÄSA

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic