Kanta-Häme

Pullerin kenttätyöt voivat alkaa jo syksyllä

Pullerin Urheilutalon rakentaminen viivästyy parhaassa tapauksessa vain puolella vuodella.

Alun perin tavoitteena oli aloittaa rakennustyöt ensi syksynä. Nyt suunnitelmaa on lykätty ensi vuoden kevääseen.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen kertoo, että jos kaikki sujuu hyvin, Pullerin ympäristössä tapahtuu kuitenkin jotain jo tämän vuoden puolella.

– Olemme hakeneet erikseen ely-keskukselta rahaa tekonurmen rakentamiseen. Siitä tulee päätös toukokuun alussa. Jos saamme rahat, työt alkavat ensi syksynä, Hassinen toteaa.

Hänen mukaansa tekonurmen eli pallokentän valmistuminen ennen itse hallia mahdollistaa Urheilutalon rakennustöiden alkamisen jo ensi vuoden toukokuussa.

– Kenttien määrä säilyisi samana kuin nyt ja halli saataisiin harjakorkeuteen hyvissä ajoin, eikä tarvitsisi rakentaa talvea vasten.

Kaikki riippuu kuitenkin siitä, myöntääkö ely-keskus tekonurmelle parinsadantuhannen euron valtionavustuksen ja vahvistaako tilaaja eli kaupunki tilauksen.

– Meidän tehtävämme on huolehtia valmistelusta, että voimme tehdä kaikki asiat siinä aikataulussa kuin tilaaja haluaa. Yhtiön puolesta on valmius aloittaa hanke, Hassinen sanoo.

Ely-keskus ei esittänyt

Hämeenlinnan urheilutalo ei ole vielä missään vaiheessa sisältynyt opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan, joka ulottuu vuoteen 2015 saakka.

Kaavoitusprosessin keskeneräisyyden vuoksi ely-keskus ei viime syksynä esittänyt rakennushanketta Hämeen, Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen alueella toteutettavien hankkeiden joukkoon.

Ministeriö pyysi esityksestä lausunnon vielä valtion liikuntaneuvostolta. Valtion liikuntaneuvoston jäsen, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kertoi keskiviikkona esittäneensä Hämeenlinnan urheilutalon nostamista tänä vuonna avustettavien hankkeiden joukkoon. Heinosen mukaan asialle oli jo keskustan ja RKP:n tuki, mutta hanke kaatui siihen, ettei liikuntahalliyhtiö ollut toimittanut neuvostolle tarvittavaa maanvuokrasopimusta.

Tuliko tieto siitä, että hanke olisikin voinut olla tänä vuonna tuettavien joukossa, halliyhtiölle yllätyksenä?

– Kyllä tuli. Alueellisessa lausunnossa emme mahtuneet edes 11 joukkoon. Emme osanneet odottaa, että rahoitusta olisi ollut tässä vaiheessa mahdollista saada, Hassinen sanoo.

Hän uskoo, että ensi vuonna tilanne on toinen.

– Uskon, että meillä on silloin oikeasti jopa hyvät mahdollisuudet saada tuki, kun kaikki on teknisesti kunnossa. Lisäksi olemme jo niin monta vuotta olleet mukana tässä hakuprosessissa, että meillä alkaa olla vuorokin. Kukaanhan ei ole kyseenalaistanut itse hanketta, vaan sitä, että tähän tarvitaan niin paljon rahaa, Hassinen sanoo.

Liikuntahalliyhtiö haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä Pullerin Urheilutalon rakentamista varten kahta miljoonaa euroa. (HäSa)

Päivän lehti

12.8.2020