Kanta-Häme

Pullerin palloiluhalli uudelle nurmelle syksyyn mennessä

Urheilunharrastajat tekevät parhaillaan tilaa remontintekijöille Säästöpankki-areenassa.

Hallissa uusitaan sekä 6 700 neliömetrin suuruinen tekonurmi että juoksuratojen ja hyppypaikan pinnoite, joilla on pinta-alaa 955 neliötä.

Toukokuun ajan hallia pidetään vielä varakenttänä siltä varalta, etteivät kaikki ulkokentät ole käyttökunnossa.

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtajan Tuire Pöyhiän mukaan remontti ei vaikuta millään tavoin hallin käyttöön.

– Saamme hoidettua työt kesätauon aikana, joka on pitkä normaalistikin. Vuorot alkavat pyöriä vasta lokakuun lopussa, marraskuun alussa.

Pyöhiä uskoo, että uudet materiaalit poistavat hallin kaksi suurta ongelmaa: hajun ja tekonurmen kovuuden.

– Hajuahan on tutkittu, ja ilmassa ei ole mitään vaarallista, mutta toivotaan, että tekonurmen uusi kumirouhe on entistä kehittyneempää eikä hajuongelmaa enää ilmene.

Kentän käyttäjät ilahtuvat tiedosta, että uuden keinonurmen alle tulee erillinen joustopohja. Kovan kentän on epäilty lisänneen palloilijoiden polvi- ja nilkkavammoja.

Säästöpankki-areenan korjausten kustannusarvio on 700 000 euroa, mutta summa pitää sisällään myös ilmanvaihdon ja valaistuksen uusimisen. Urakkatarjousten jättöaika päättyi viime torstaina.

– Kaikkia tarjouksia ei ole vielä saatu avattua. Teemme korjauksia pala kerrallaan. Toivon mukaan ilmanvaihdon ja valaistuksen vuoro on parin vuoden päästä, sanoo Pöyhiä.

Säästöpankki-areena valmistui vuonna 1999 ja sitä remontoitiin 2000-luvun puolivälissä vuoden verran.

Hämeenlinnan uimahallilla vietettiin perjantaina harjannostajaisia. Peruskorjaus- ja laajennusurakka alkoi viime vuoden kesäkuussa. Pyöhiän mukaan työt ovat edenneet suunnitelmien mukaan.

Tavoitteena on, että halli avataan yleisölle syyslomaviikolla lokakuun puolivälissä, mutta toistaiseksi Pöyhiä ei halua lyödä päivämäärää lukkoon tätä tarkemmin.

Vuonna 1976 rakennettua ja 2001 laajennettua uimahallia on korjailtu vuosikymmenien saatossa useaan otteeseen.