Kanta-Häme

Pullerin pesäpallokentän käyttöaste kasvoi, vaikka naisten ja tyttöjen joukkueet siirtyivät Janakkalaan

Huoli keväällä 2017 rakennetun Pullerin pesäpallokentän hiljenemisestä on osoittautumassa turhaksi.

Kun pesäpalloseura Hämeenlinnan Paukun naisten ja tyttöjen toiminta siirtyi Janakkalan Janan alaisuuteen, kaupungissa pelättiin Pullerin kentän käyttöasteen romahtamista.

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä sanoo, että pelot ovat osoittautuneet kesän aikana turhiksi.

– Käyttöaste on ollut itse asiassa suurempi kuin viime kesänä. Vaikka kentällä ei ole järjestetty otteluita, junioreiden harjoituksia on ollut aiempaa enemmän, Pöyhiä kertoo.

 

Pullerin pesäpallokentällä pelaa Paukun juniorijoukkueita sekä HT85:n maahockeyjoukkue. Lisäksi Lasten liikunnan tuki ry järjestää siellä erilaista toimintaa.

Pöyhiän mukaan tuore pesäpallokenttä on saanut pääosin hyvää palautetta.

– Kenttä on otettu vastaan positiivisesti. Se on kaikkiaan rakennettu todella onnistuneesti, Pöyhiä iloitsee.

Tilanne on hänen mielestään hyvä myös siinä mielessä, että halukkaat joukkueet saavat harjoitusvuoroja tarpeidensa mukaan.

Parolantiellä sijaitseva Pulleri koostuu hiekkatäyteisen pesäpallokentän lisäksi jalkapalloilulle tarkoitetuista teko- ja luonnonnurmikentistä.

Pöyhiä kertoo, että he ovat olleet yhteydessä myös Hämeenlinnan Jalkapalloseuran suuntaan ja kysyneet, olisiko esimerkiksi seuran naperotoiminnalla tarvetta pesäpallokentälle.

Toistaiseksi käyttöä ei ole HJS:n suunnalta löytynyt. HJS:n joukkueet pelaavat ja harjoittelevat tällä hetkellä Pullerin teko- ja luonnonnurmilla.

 

Keväällä jaettiin kenttien käyttövuorot elokuun loppuun saakka. Syksyllä pesäpallokenttä hiljenee, ja nuoret siirtyvät pitkälti koulujen saleihin sekä jalkapallohalliin pelaamaan.

Myös maahockeyjoukkue harjoittelee syksyn ja talven lähinnä normaaleissa saleissa.

Pullerin pesäpallokenttä on osa Hämeenlinnan urheilupuistoa, jossa on kesäisin 5 isoa ja 3 naperoille suunnattua kenttää.

Hämeenlinnan urheilupuisto sisältää myös nurmipintaista harjoitusaluetta, ison ja pienen hiekkakentän sekä hiekkapintaisen tekniikkaradan. Asfalttialueelta löytyy kesäisin myös kaksi tenniskenttää. HÄSA

Mainos