Kanta-Häme Hämeenlinna

Pullerin tekonurmi pysyykin auki läpi talven? – Lautakunta äänesti kentän lämmityksen puolesta

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta haluaisi Pullerille vihreää hankien keskelle myös tulevana talvena. Aiemmin Hämeenlinnan Liikuntahallit oy oli päättänyt kentän pitämisestä suljettuna 16.12.2019–28.2.2020. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari
Sivistys- ja hyvinvointilautakunta haluaisi Pullerille vihreää hankien keskelle myös tulevana talvena. Aiemmin Hämeenlinnan Liikuntahallit oy oli päättänyt kentän pitämisestä suljettuna 16.12.2019–28.2.2020. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Pullerin urheilualueella sijaitseva tekonurmikentän talvikäyttö sai kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnalta lämpimämmän vastaanoton kuin mitä sille ennen kokousta ehdotettiin.

Lautakunta päätti keskiviikkona äänestyksen jälkeen, että tekonurmi pidetään auki ympäri vuoden ja sen käyttö hinnoitellaan niin, että lapsilla ja nuorilla on myös lämmitetyllä ajalla selkeästi aikuisten hintaa halvemmat hinnat. Taustalla oli yhteensä 33 kaupunginvaltuutetun allekirjoittama valtuustoaloite.

Aiemmin Hämeenlinnan Liikuntahallit oy oli päättänyt kentän pitämisestä suljettuna ajalla 16.12.2019–28.2.2020. Perusteena oli se, että käyttäjämaksut eivät ole kattaneet uusia käyttökustannuksia.

Muutosesitys kentän auki pitämisestä voitti lautakunnassa äänin 7–4. Päätöksen mukaan tekonurmea hoidetaan ja huolletaan niin, että se on käyttökunnossa ympäri vuoden ja että ympärivuotisen lämmityksen kustannukset katetaan Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n sisältä.

Asia etenee vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon, joka tekee lopullisen päätöksen.

 

Kaupungin liikuntapäällikön Päivi Joenmäen yhdessä Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtajan Tuire Pöyhiän kanssa valmistelemassa vastauksessa valtuustoaloitteeseen sanottiin, että ”kaupungin taloustilanne ei mahdollista avustuksen antamista yhtiölle sekä kentän aukipitämiseen että hinnoittelun korjaamiseen”.

Lautakunnan päätös tarkoittaa, että kaupunki ja Liikuntahallit oy aloittavat neuvottelut muutoksista sopimukseen, johon sisältyvät kenttävuorojen hinnat.

Tekonurmikentän tuntihinnat ovat olleet tähän asti alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille 22,80 euroa/tunti ja aikuisille 34,40 euroa/tunti silloin, kun kenttää ei ole tarvinnut lämmittää. Lämmitetyllä ajalla hinta on ollut kaikille 97,00 e/tunti.

– Yhtiö päättää itse hinnoittelusta, mutta kaupunki voi vaikuttaa niihin sopimusohjauksella. Neuvottelut aloitetaan välittömästi. Kukaan ei tiedä vielä, mitä hinnat tulevat olemaan, kaupungin liikuntapäällikkö Joenmäki sanoo.

Neuvottelujen tulos eli mahdollinen sopimusmuutos menee aikanaan myös Liikuntahallit oy:n hallituksen hyväksyttäväksi. HäSa

 

Lue myös: Urheiluseurat kärvistelevät treenitilojen puutteessa, vaikka saleja on vapaana: ”Kaikki haluavat parhaat ajat” (21.9.2019)