Kanta-Häme

Pullerin urheilutalo saa valtionavustuksen

Pullerin urheilutalon rakentaminen saa maksimimäärän, eli 750 000 euroa valtionavustusta.

Asia varmistui keskiviikkona, kun kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) nosti hankkeen tuettavien liikuntapaikkojen listalle. Urheilutalon kustannusarvio on 14,6 miljoonaa euroa, ja sen rakennuttaa Hämeenlinnan Liikuntahallit oy. Valtionavustusta haettiin kahta miljoonaa euroa.

– Pystymme aloittamaan rakentamisen valtionavustuksella ja vähän kustannuksia karsimalla toteuttamaan hankkeen niin, ettei sieltä jää mitään merkittävää jää pois, sanoo liikuntahalliyhtiön toimitusjohtaja Jorma Hassinen.

Avustuksen saaminen edellyttää, että rakentaminen aloitetaan ensi vuoden aikana. Aiemmin aloittamisajaksi on suunniteltu kevättä 2013, ja hallin pitäisi valmistua syksyllä 2014.

– Siitä lähdetään, että ennen juhannusta työt ovat käynnissä, Hassinen sanoo.

Liikuntahalliyhtiön pitää jättää varsinainen valtionavustushakemus tämän vuoden loppuun mennessä.

Rahaa myös maauimalaan ja Riihimäelle

Ensi vuonna tuettavien liikuntapaikkahankkeiden listalla on myös Ahveniston maauimalan peruskorjaus (700 000 euroa) ja Riihimäen jääurheilukeskuksen kattaminen (750 000 euroa).

Arhinmäen liikunta-asioista vastaavan erityisavustajan Jussi Saramon mukaan on poikkeuksellista, että kaksi hanketta samassa kaupungissa saa valtionavustusta samana vuotena. Pullerin urheilutalo jäikin aiemmin hännille Uudenmaan ely-keskuksen esityksessä tuettavien liikuntapaikkahankkeiden kiireellisyydestä.

– Täytyy antaa arvostusta ministerille, että hän urheilumiehenä piti lupauksensa ja näki, että urheiluhalli on erittäin monipuolinen liikuntatila, jolle on alueella tarvetta, Hassinen kiittää.

Urheilutalo korvaa purettavaksi suunnitellun Hämeenkaaren liikuntahallin.

Hämeen, Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen ely-keskusten alueella valtionavustusta saa ensi vuonna yhteensä kahdeksan liikuntapaikkahanketta. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020