Kanta-Häme

Pumppu todettiin Leppäkosken vesiongelman syyksi

Rahitun vedenottamon pohjavesikaivopumppu on varmistunut Leppäkosken vesiongelman syyksi. Pumpun sähkömoottori on palanut, ja tällöin pumpusta on päässyt veteen bentseeniä ja tolueenia.

Viimeisimmät vesinäytteet, jotka otettiin maanantaina ja keskiviikkona, ovat olleet tarpeeksi puhtaita. Niistä ei ole enää löydetty raja-arvot ylittäviä pitoisuuksia bentseeniä tai tolueenia. Kaikki havaitut pitoisuudet alittivat aineiden määritystarkkuuden.

Säiliöautojakelu lopetettiin

Janakkalan kunnan terveysvalvonnan mukaan talousvettä voi käyttää aivan normaalisti, mikäli siinä ei ole poikkeavaa hajua.

Janakkalan Vesi lopetti juomaveden erityisjakelun torstaina iltapäivällä. Vettä jaettiin säiliöautosta Leppäkosken koulun pihalla viime viikon torstaista alkaen, vaikka varsinainen vedenkäyttökielto juomavetenä oli voimassa vain vuorokauden ajan viime viikon torstaista perjantaihin.

Vesiongelma tuli ilmi viime viikon torstaina, kun Leppäkosken vesijohtovedessä ilmeni pistävää hajua.

Vesilaitos harkitsee hyvitystä

Janakkalan Vesi tiedottaa, että mikäli asiakkaalle on aiheutunut suoranaista vahinkoa tapahtuneesta, hänen tulee tehdä kirjallinen, perusteltu korvausvaatimus vesilaitokselle.

Lisäksi Janakkalan Vesi pohtii, antaako se alueen asiakkailleen hyvitystä häiriön takia. Siitä Janakkalan Veden johtokunta päättää erikseen ilman erillistä hakemusta.

Syytä pumpun hajoamiseen ei tässä vaiheessa tiedetä. Janakkalan Vesi selvittää syytä yhdessä pumppuvalmistajan kanssa. (HäSa)

 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic