Kanta-Häme

Puolen miljoonan vaalikevät

Perussuomalaiset lähtee eurovaaleihin noin puolen miljoonan euron budjetilla. Se on huomattavasti enemmän kuin edelliskerralla, jolloin puolue käytti vaaleihin vain noin 120 000 euroa.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo, että kolmen mepin tavoite vaatii kunnollisen valtakunnallisen kampanjan.

– Kyllä me se yritetään puristaa. Se voi olla pienestä kiinni, tarvitaan vain yksi tärkeä onnistuminen tai epäonnistuminen, Slunga-Poutsalo kertoo.

Hänen mukaansa neljäkään meppiä ei olisi täysi mahdottomuus.

– Toki se edellyttää täydellistä onnistumista ja sitä, että ääntenkeruu lähtee toden teolla liikkeelle. Yli 50 prosentin äänestysaktiivisuus olisi tosi hyvä juttu paitsi meidän, myös koko Suomen valtion kannalta, Slunga-Poutsalo sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaiset hyötyisi äänestysaktiivisuuden noususta, sillä EU-kriittiset puolueen jäsenet ovat usein jättäneet eurovaaleissa äänestämättä.

Tuplasti ehdokkaita

Perussuomalaiset jätti torstaina eurovaaleihin täyden 20 ehdokkaan listan. Viisi vuotta sitten ehdokkaita oli puolet vähemmän.

Slunga-Poutsalo myöntää, että tällä kertaa ehdokasasettelu oli vaikeampaa. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet joukkoon.

Hän myöntää myös avoimesti, että mukana on runsaasti suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä.

– Tottakai, koska olemme nuori puolue, emmekä voi laittaa ehdokkaiksi kaikkia kansanedustajiamme. Porukkamme on kuitenkin aika koulutettua ja jokainen heistä täyttää mepiltä vaadittavat laatukriteerit, puoluesihteeri vakuuttaa.

Muissa puolueissa ehdolla on paljon jopa ministeritason nimiä. Se osoittaa Slunga-Poutsalon mielestä sen, että kaikki puolueet lähtevät eurovaaleihin tällä kerralla tosissaan.

– Tulossa on isoja päätöksiä, joihin suomalaiset haluavat olla vaikuttamassa.

Huoli maahanmuutosta

Perussuomalaiset kampanjoi eurovaaleissa liittovaltiokehitystä vastaan. Puolue nostaa esiin myös Euroopan laajuisen maahanmuuttopolitiikan kipupisteitä.

Se julkisti torstaina tuoreen kyselyn tulokset, jonka mukaan 86 prosenttia puolueen kannattajista pitää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa löyhänä. Neljä vuotta sitten 97 prosenttia kannattajista oli sitä mieltä.

Slunga-Poutsalon mielestä tutkimus osoittaa, että ihmiset ovat edelleen kiinnostuneita maahanmuutosta.

– Vaikka usein on puhuttu, ettei aihe enää innosta, maahanmuuttopolitiikasta ollaan selvästi edelleen huolestuneita ja sen suuntaan halutaan vaikuttaa.

Ääniä keskustalta?

Slunga-Poutsalo arvioi, että puolue napsii ääniä etenkin keskustalta ja kristillisdemokraateilta.

– Sari Essayahin vuoksi olen melkein pahoillani, sillä hän on ollut hyvä meppi. Keskustalla on ongelmana äänestäjien kuluttajan suoja, kun ehdolla ovat sekä Paavo Väyrynen että Olli Rehn, Slunga-Poutsalo toteaa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic