Kanta-Häme

Puolet valtuutetuista vastustaa toriparkkia

 

Noin puolet Hämeenlinnan valtuustosta suhtautuu nihkeästi toriparkin rakentamiseen. Hämeen Sanomat kysyi valtuutettujen näkemyksiä asiaan kyselyssään ja 29 valtuutettua 59 ilmaisi vastustavansa hanketta tai pitävänsä sitä vähintäänkin epärealistisena.
 
Muun muassa suurimman puolueen SDP:n ryhmyri Johannes Koskinen suhtautuu toriparkkiin epäillen ja perussuomalaisten ryhmyri Kari Ilkkala (ps.) pitää mahdottomana ajatuksena, että keskustan asiakkailta rahastettaisiin toriparkin avulla vuosittain yli kaksi miljoonaa euroa, kun katteen kauppakeskukseen on tulossa satoja ilmaisia ruutuja lyhytaikaispysäköintiin.
 
Toriparkin ymmärtäjiksi ilmoittautui kyselyssä ainoastaan kymmenen valtuutettua: kahdeksan kokoomuslaista sekä Veera Oksanen (sd.) ja Martti Töttölä (vihr.).
 
Timo Saviniemi (kok.) on hankkeen innokkaimpia puolestapuhujia. Hän muistuttaa, että vaihtoehtoja on tutkittu jo valmisteluvaiheessa ja silloin ulkopuolinen konsultti päätyi suosittamaan toriparkkia ylivoimaisesti parhaana ratkaisuna.
 
– Se on myöskin ainoa vaihtoehto, johon on mahdollista saada ulkopuolisia toimijoita mukaan rahoittamaan hanketta. Toriparkki pitäisi toteuttaa nyt sillä edellytyksellä, että keskustan kiinteistöt saadaan riittävän laajasti mukaan, Saviniemi sanoo.
 
Uusia ideoita
Monet valtuutetut ovat kiinnostuneita toriparkin vaihtoehdoista. Muun muassa Pasi Vesala (sd.) näkisi mielellään linja-autoaseman tontilla koko korttelin laajuisen maanalaisen yksikerroksisen parkkiluolan, johon voisi tulla myös maanpäällisiä osia.
 
Juha Tuomi (kok.) puolestaan pohtii, eivätkö sijoittajat voisi rakentaa omin voimin pysäköintilaitoksen vaikkapa Kauppakeskus Linnan kortteliin.  Antti Leinikka (kesk.) haluaisi, että kysymystä ratkottaessa nostettaisiin esille myös maalta omilla autoillaan bussivuorojen puutteen vuoksi kaupunkiin autoilevan ikääntyvän väestön tarpeet.
 
 
 
 
Hämeen Sanomat lähetti joulukuun puolivälissä sähköpostitse kyselyn kaikille 2013 luottamustoimensa aloittaville Hämeenlinnan valtuutetuille. Kyselyyn vastasi hieman yli 80 prosenttia 59-jäsenisestä valtuustosta.
 
Miten valtuutetut suhtautuvat suurlukioon tai Engelinrantaan? Lue lisää valtuustokyselyn tuloksista sunnuntain Hämeen Sanomista!

 

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic