Kanta-Häme

Puoli vuotta vankeutta laajasta rötössarjasta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli lukuisista rikoksista, joihin mies oli syyllistynyt vuosien 2013 ja 2014 aikana.

Mies oli muun muassa ryöstänyt teräaseella uhaten tavaratalosta repun ja lukuisia puukkoja. Ryöstön jälkikahakassa mies oli pahoinpidellyt tavaratalon myyjän sekä syyllistynyt laittomaan uhkaukseen.

Lisäksi hän sai tuomion kahdesta rattijuopumustapauksesta, petoksesta, petoksen yrityksestä ja kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Vankeustuomion ohessa mies määrättiin ajokieltoon, ja oikeus vaati hänet korvaamaan asianajo- ja oikeuskuluja noin 1 300 euron edestä.

Samassa istunnossa 41-vuotias hämeenlinnalaisnainen tuomittiin petoksesta ja petoksen yrityksestä 40 päivän vankeusrangaistukseen. Nainen oli tilannut internetistä kaksi matkapuhelinta käyttämällä toisen naisen henkilötietoja.

Toinen kerta jäi puolestaan yritykseksi, koska internet-kaupan myyjä ei ollut luovuttanut toisella nimellä tilattua kameraa naiselle. Lisäksi yksi syyttäjän vaatima petossyyte hylättiin oikeudessa liian vähäisen näytön vuoksi.

Nainen suorittaa tuomionsa 40 tunnin yhdyskuntapalveluna. (HäSa)

Menot