Kanta-Häme

Puolustusvoimat vaihtaa hevivaihteen päälle

Puolustusvoimat on vaihtanut raskaan vaihteen päälle.

Syypääkin on selvillä.

Yliluutnantti Tommi Suutarinen on hevimetallimiehiä. Hän on jo pari vuotta myssytellyt, kuinka hienoa olisi, jos Puolustusvoimien varusmiessoittokunta soittaisi raskaampaa musiikkia.

Keväällä 2013 Varusmiessoittokunnan pääsykokeissa Suutarinen alkoi kuunnella, että nyt taitaa olla käsillä sellaisia nuoria miehiä, joilta raskaamman musiikin soittaminen onnistuu. Sitten mieleen juolahti, että solistiksi pitäisi saada maailmanluokan laulaja, jotta konsertin voi tehdä. Suutarinen soitti Timo Kotipellolle ja ehdotti yhteistyötä.

– Aluksi Timo oli varauksellinen, mutta sain vakuuteltua hänet, että nyt vedetään hänen omaa genreään, mutta niin, että musiikki on sovitettu vielä isommaksi. Nyt Timo on ihan tosissaan ja innoissaan. Tietenkin hän pelkäsi, tuleeko tästä joku Jarkko Ahola -tyylinen kirkkokonsertti, konsertin toisena kapellimestarina toimiva Suutarinen nauraa.

Suutarisen mukaan vanhoissa hevirock-kappaleissa on paljon klassisia elementtejä ja musiikkia on helppo sovittaa suurelle orkesterille.

Vaatii soittajilta paljon

Brothers in Arms -konsertissa on jättiorkesteri, johon kuuluu kuutisenkymmentä soittajaa. Konsertissa on mukana sinfoninen puhallinorkesteri, jousisto ja komppiryhmä.

– Erityisesti kitaristeilta, basisteilta ja rumpaleilta tämä vaatii paljon. Soittajien pitää olla todella harjaantuneita. Harva kaksikymppinen on niin taitava, että omaa musiikin vaatimat tekniset valmiudet. Nyt sattui löytymään sellaiset kaverit.

Konsertissa soi muun muassa Rainbow’n, Deep Purplen, Procol Harumin, Gary Mooren ja Stratovariuksen musiikki. Kappaleiden valinnasta ovat vastanneet Suutarinen ja Timo Kotipelto.

Suutarisen mukaan vastaavaa sotilasmusiikkialalla ei ole ennen tehty.

– Lippuvarausten perusteella voi epäillä, että saamme uutta yleisöä. Puolustusvoimat uudistuu ja näen, että sotilasmusiikin pitää uudistua siinä sivussa. (HäSa)

Brothers in arms -konsertti tiistaina 26. elokuuta kello 19 Verkatehtaalla.

Menot