Kanta-Häme Hattula

Puotila: Parolan lukion lakkauttamisella säästettäisiin miljoonia

Hattulan kunta tukee 400 000 euron tukirahalla Parolan lukion toimintaa. Matti Puotilan mukaan säästöt olisivat todellisuudessa paljon suuremmat, jos lukio lakkautettaisiin.

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtajan Matti Puotilan (kok.) mukaan periaatteellinen ratkaisu Parolan lukion lakkauttamisesta tehtiin jo vuonna 2013, kun sen hallinnointi siirrettiin Tavastialle.

– Asia kumuloituu nyt siksi, että kunnalla on usean koulun saneeraustarve edessään. Ikäluokat pienenevät tulevaisuudessa ja aletaan toimia yhä enemmän seudullisesti.

Hattulan kunta tukee 400 000 euron tukirahalla Parolan lukion toimintaa. Puotilan mukaan säästöt olisivat todellisuudessa paljon suuremmat, jos lukio lakkautettaisiin.

– Siinä vältettäisiin välillisesti 2,5 miljoonan euron rakentamisinvestoinnit.

Mitä lukiorakennukselle tapahtuisi, jos lukiolaiset siirrettäisiin Hämeenlinnaan?

– Terveet osat otettaisiin yläkoulun käyttöön. Silti olisi olemassa viiden miljoonan euron lisärakentamistarve koulusektorille.

Parolan lukion mahdollista lakkauttamista Puotila kuvailee vähiten huonoksi ratkaisuksi.

– Opettajien kannalta tämä on turvallinen ratkaisu, heillä kaikilla säilyisi työpaikka Hämeenlinnassa. Kunnassa on myös pohdittu lukiolaisliikennöintiä Hattulasta Hämeenlinnaan. HäSa

 

Uutista päivitetty klo 17.15 Matti Puotilan kommenttien osalta.