Kanta-Häme

Purku alkaa pian Jukolassa

Entinen Jukolan päiväkotirakennus puretaan pian pois. Linnan Tilapalvelut allekirjoittaa urakkasopimuksen purkajayrityksen kanssa tänään.

– Urakkakilpaan osallistui kymmenkunta yritystä. Urakan voittaneen yrityksen kanssa on sovittu, että purkutyöt alkavat heti, kertoo rakennuttajainsinööri Harri Häyrynen Linnan Tilapalveluista.

Purkutöissä menee noin kuukausi. Valmista on vuoden loppuun mennessä.

Päiväkoti on ollut tyhjillään viime keväästä lähtien. Lapset ja henkilökunta siirrettiin kosteusvaurioisesta rakennuksesta uuteen Liivuoren päiväkotiin, joka sijaitsee vajaan kilometrin päässä.

Hämeenlinna on saanut valtiolta 450 000 euron erityisavustuksen sisäilma- ja kosteusvauriohankkeeseen eli käytännössä Liivuoren päiväkodin rakentamiseen. Ehtona oli, että kosteusongelmaiset Nummen ja Jukolan päiväkotirakennukset puretaan vuoden loppuun mennessä.

Nummen päiväkoti purettiin jo viime kesänä.

Samaan urakkaan Jukolan päiväkodin purun kanssa kuuluu toinen, pienempi purkutyö: Käikälässä Mantereenlinnantien varrelta puretaan yksi vuokra-asuntona toiminut huonokuntoinen omakotitalo.

Päiväkodin ja omakotitalon purkaminen maksavat kaupungille yhteensä runsaat 88 000 euroa.

Jukolan päiväkoti on rakennettu vuonna 1984. Yksikerroksinen talo on puurunkoinen ja osittain tiiliverhoiltu. Kerrosneliöitä on 1 330.

Purkamiseen ei Häyrysen mukaan pitäisi liittyä muuta erityistä kuin rakennuksen sijainti. Asbestia tai muita haitta-aineita ei rakennuksessa ole todettu.

– Sijainti on vähän hankala, kun siinä ovat kevyen liikenteen väylät molemmin puolin ja risteävät tiet Hongistonkuja ja Jukolanraitti.

Mihinkään erityisjärjestelyihin ei näillä näkymin ryhdytä, mutta varovaisuutta odotetaan niin purkujätettä kuljettavilta kuorma-autoilta kuin muilta liikkujilta.

Aivan alkuvaiheessa liikenne ei juurikaan lisäänny.

– Ensimmäiseksi rakennetaan työmaa-aidat ja tehdään sisäpuolisia purkutöitä.

Häyrynen kertoo, että urakoitsija ei suinkaan ”hajota kaikkea atomeiksi” itse paikalla.

– Purkutavaraa kuljetetaan ehjänä pois muualle, sillä urakoitsijalla on myös lajitteluun ja romumyyntiin liittyvää liiketoimintaa.

Aitojen osalta purku on aloitettu. Päiväkodin piha-aidat on jo kuljetettu muualle. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020