Kanta-Häme

Purku-urakka jatkuu uudella väellä

Tuomelan koulun aliurakoitsija Suomen lujatyö oy jatkoi perjantaina töitä uusilla työntekijöillä.

Yrityksen työnjohtajan Peter Koivusen mukaan työmaalla huhki purkutöissä perjantaina 10 uutta purkajaa, ja miehitys vahvistuu maanantaina 13 työntekijällä.

– Asia on sovittu näin Lujatyön ja Lujatalon kesken.

Kukaan työmaalla aiemmin olleista työntekijöistä ei jatka yhtiön palveluksessa.

Tuomelan peruskorjauksen pääurakoitsijana toimii Lujatalo. Yrityksen työpäällikkö Ari Koivunen kertoo, että Suomen lujatyöltä on vaadittu selvityksiä ilmenneistä epäselvyyksistä.

Mikäli aliurakoitsija maksaa puuttuvat palkat luvatusti ja työ jatkuu sovitusti, urakkasopimusta ei pureta.

– Asiaa on selvitetty lakimiehemme kanssa.

Tilaaja olisi vaihtanut urakoitsijaa

Toisin kuin yrityksestä torstaina kerrottiin, Suomen lujatyö ei palkannut uutta väkeä henkilöstövuokrausfirman kautta. Tällainen ketjutus on kielletty urakkasopimuksessa ilman tilaajan hyväksyntää.

– Jotta sopimus jatkuu heidän kanssaan, väen on oltava Lujatyöllä kirjoilla, Ari Koivunen sanoo.

Myös pääurakan Lujatalolta ostanut Hämeenlinnan kaupungin Linnan tilapalvelut -liikelaitos on kieltänyt urakan ketjutuksen. Tilapalveluiden rakennuttajapäällikkö Pertti Kainulainen kertoo, että työt jatkuvat ainakin toistaiseksi nykyisten urakkasopimusten mukaisesti.

– Olemme tiedottaneet Lujatalolle, että näkisimme hyvänä ratkaisuna lyödä tilanteen heti poikki, ja että sinne tulisi uusi urakoitsija koska tällaisia laiminlyöntejä on tullut esiin. Sopimuksen irtisanominen on kuitenkin pääurakoitsijan asia, ja siihen tietenkin liittyy heidän taholtaan taloudellisten sanktioiden pelkoja. (HäSa)