Kanta-Häme

Putkisaneeraukseen tuli tauko, kun varas vei työkaluja 7000 euron arvosta – Hämeenlinnan seudulla murtauduttu ainakin kymmenelle työmaalle

Ainakin 10 työmaalta on varastettu työkaluja syksyn aikana.
Varkaat veivät putkifirmalta paljon työkaluja. Kuvituskuva.

Hämeenlinnalaisen JM-Putki oy:n työmaalle murtauduttiin viikonloppuna.

Ilmeisesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kantakaupungissa tehty murto aiheutti lyhyen katkon kerrostaloyhtiön putkisaneeraukseen, kun varkaiden matkaan lähti ruuvivääntimiä, kuumailmapuhallin, puristuskone ja muita työkaluja noin 7 000 euron arvosta.

– Tapaukselle on mahdollinen silminnäkijä, jonka mukaan työmaan lähellä liikkui epäilyttävää väkeä aamuneljän aikaan. Lähellä on myös ravintola, jonka valvontakameraan epäillyt ovat saattaneet tallentua, yrittäjä Jussi Mäkelä kertoo.

Kyseessä ei ollut yksittäinen työmaamurto. Mäkelä oli tiistaina ostamassa uusia työkaluja ja kertoi kuulleensa kauppareissulla, että vastaavanlainen murto olisi tehty toisellekin työmaalle maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan ainakin yksi yritys on joutunut murron ja varkauksien kohteeksi useammallakin työmaallaan seudulla.

Rikosylikonstaapeli Timo Ojala Hämeen poliisista vahvistaa, että tutkittavana on ainakin 10 työmaille Hämeenlinnan seudulla tehtyä murtoa kuluvan syksyn ajalta.

– Työkaluja on viety niin suuremmilta urakoitsijoilta kuin yksityisten henkilöiden taloprojekteistakin.

Ojalan mukaan varastetut työkalut päätyvät tyypillisesti internetin myyntisivustoille tai kirpputoreille. HäSa

 

Oikaisu 21.11. klo 12. Korjattu Rikosylikonstaapeli Timo Ojalan titteli.

 

 

Päivän lehti

23.1.2020