Kanta-Häme

Putouksen takia joulu menee pipariksi

Näyttelijä Aku Hirviniemi elää nyt tuskaisia viikkoja. Tulevan tuotantokauden Putous-ohjelma kaipaa Hirviniemeltä uutta hahmoa.

Valmista pitää olla viimeistään tammikuussa, ja Hirviniemellä on lähes koko tuleva hahmonsa ja hahmon sanailut ja huulenheitot vielä pahoin hakusessa.

– Kyllä tässä ainakin joulu menee ihan pipariksi, Hirviniemi heittää.

Näyttelijän töitä pikkupojasta asti

Aku Hirviniemi, 30, sanoo pyöritelleensä tiettyjä silmälaseja ihan vaan siksi, että hän saattaa niillä saada hahmon kunnolla alkuun.

Paineita miehelle luo se, että hänestä aikaisemmin löytyneet tyypit ovat hetkessä humahtaneet hyvin kansakunnan keskuuteen. Marja Tyrni, Timo Harjakainen, Usko Eevertti Luttinen sekä myös Samppa Linna kaipaavat kukin kelvollista seuraa.

Hirviniemi valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalta keväällä 2008.

– Valmistuminen oli tietynlainen merkkipaalu, mutta erilaisia näyttelijän töitä mitä erilaisimmissa paikoissa olen tehnyt 9-vuotiaasta asti, Hirviniemi mainitsee.

Televisio on suurin työllistäjä

Haastatteluhetken aikana Hirviniemi oli syömässä eksoottista joululounasta kulutuselektroniikasta tutun eteläkorealaisen monialafirman tilaisuudessa. Ruokansa eteen hänen piti hetki hassutella.

– Firmojen juhlia minulla on nyt ollut aika lailla, mutta tehtäväkseni on tullut myös elokuvia ja kaikkea muuta näyttelijäntyöhön kuuluvaa. Tällä hetkellä televisio työllistää minua aika lailla, Hirviniemi toteaa.

On Aku Hirviniemi esiintynyt laitosteattereissakin. Hänet on nähty muun muassa Helsingin kaupunginteatterin ja Lahden kaupunginteatterin sekä Turun Linnateatterin estradeilla.

Harjakaisella ja kumppaneilla kysyntää

Näyttelijän pitää olla kameleonttimaisen mukautumiskykyinen ja ehdottoman tilannetajuinen. Aku Hirviniemi on kaikkea tuota.

Hän pystyy esiintymään yhtä kätevästi niin kansainvälisen firman herroille kuin suomalaisille raskaan rakennustyön kyrmyniskoillekin, joille harjannostajaisissa on valvovasta rakennusmestarista Timo Harjakaisesta ollut suurta iloa. Timohan sanoo kernaasti, että ”Firman piikkiin!”.

– Nyt toistuvien yt-neuvottelujen aikana Harjakainen puhuu aika ajoin tosi rajua tekstiä, suoraan ja kaihtelematta, Hirviniemi hymähtää.

Aurajoen rantamilla liikkuva it-mies Samppa Linna on sitä vastoin ystävystynyt legendaaristen veljesten Matin ja Tepon kanssa. Itse asiassa Samppa Linna on käsittänyt olevansa Matin ja Tepon avioton poika. Ystävyys ja sukulaisuus on jo poikinut koko kolmikolle useita yhteisiä keikkoja.

Näyttelijät sparraavat reilusti toisiaan

Aku Hirviniemi kehuu Putous-näyttelijöiden hyvää keskinäistä henkeä ja aitoa yhteistyötä.

– Sparraamme toisiamme tosi paljon, Hirviniemi toteaa.

Aku Hirviniemen kotikaupunki Riihimäki ihan oikeasti hänelle iso juttu. Yhdessä toisen riihimäkeläisen näyttelijän Janne Katajan kanssa Hirviniemellä on Riihimäellä firma nimeltään Hihhihhii oy. Firma työskentelee tällä hetkellä muun muassa Riihimäen lasitehtaan laajentamiseksi kulttuuriseksi elämyskeitaaksi.