Kanta-Häme

Puuempiretalon siirto keskustassa kestää

 

Ei ota onnistuakseen Hallituskatu 28:n puutalon kyyditys Kansallisen kaupunkipuiston maisemiin.  Pitkään puuhattu siirto varmistuu kesäkuussa, uutisoitiin Hämeen Sanomissa viime kesänä, mutta niin vain jäi rekkakyyti Niittyvillan tontille toteutumatta.
 
Talon omistavan Kantakulma oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Pirttiniemi kokousti siirrosta viimeksi tällä viikolla Tiiriön ABC:llä. Muutto lykättiin jälleen ensi kesään.
 
– Sanotaan niin, että hankkeessa on monta eri toimijaa ja näkökulmaa, joten aikataulu on ollut hieman liian kunnianhimoinen, Pirttiniemi kertoo.
 
Talon katsotaan edustavan edesmennyttä Hämeenlinnan puuempirekaupunkia. 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa tosin on vuosikymmenien saatossa tehty useampia remontteja, eikä aina niin alkuperäistä kunnioittaen.
 
Käytännössä rakennus joudutaan aikanaan remontoimaan uusiksi runkoa myöten. Siirtoon asti talo seisoo tyhjillään, alakerran pitseria ja muut vuokralaiset irtisanottiin aikaa sitten. Asuinkerrokseen joskus remontoitujen neljän asunnon väliseinätkin on purettu ja sisältä talo on riisuttu hirrelle.
 
Siirtää talo pitää, koska Hallituskadun tontille havitellaan uutta kerrostaloa.

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic