Kanta-Häme

Puuhaa talvilomaksi Linnanniemellä

Hämeen linna, Vankilamuseo ja Museo Militaria tarjoavat puuhaa koko perheelle koulujen talvilomaviikoilla 14.2.–8.3.

Historian polku Hämeen linnassa, Vallu Vankilarotan tarinaseikkailu Vankilamuseossa ja Museo Militarian aselajitonttuja esittelevä kierros ovat omatoimisia tehtäväratoja, joita kiertämällä museokohteissa on hauska viettää aikaa lasten kanssa.

Historian polulla tutustutaan omatoimisesti linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan. Historian polku sopii vauvasta vaariin ja vaatii hiukan kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä. Historian polun kysymykset ovat monivalintakysymyksiä ja jokainen vastaaja löytää vastauksen päättelemällä, arvaamalla tai tietämällä. Historian polkua voi edetä joko yksin tai joukolla. Polun kiertäminen kestää niin kauan kuin linnan muurien sisällä haluaa viihtyä.​​

Vallu Vankilarotan tarinaseikkailu pehmentää pienempien vieraiden museokäyntiä hiukan jännittävässä vankilaympäristössä. Tehtäväpisteillä tutustutaan tapansa parantaneen ex-juustovaras Vallun tarinaan. Vieraat tekevät esimerkiksi vankilan tunnistekortin, johon piirretään oma kuva ja painetaan sormenjäljet.

Museo Militariassa suunnistetaan tykistötonttu Vilhon, pioneeritonttu Jaakon ja viestitonttu Sepon jalanjäljillä. Jokaisella museotontulla on oma tärkeä aselajinsa, jota kukin heistä mielellään esittelee. Aselajitonttujen puuhiin voi tutustua myös ennakkoon tonttujen blogissa (http://museomilitaria.blogspot.fi/). Aselajitonttujen museosuunnistus ja tehtäväkierros on suunnattu koko perheelle. (HäSa)