Kanta-Häme

Puuhamaahan valmistuu uusi seikkailurata

Puuhamaa odottaa ensi kesää vain pienin muutoksin. Kävijämäärä riippuu vain ja ainoastaan säästä.
 
– Puuhamaan on tulossa 2–3 -kerroksinen seikkailurata sisätiloihin. Viime vuonna meille piti tulla 5D-teatteri, jota ei kuitenkaan saatu. Teatteria ei ole tiedossa tänäkään kesänä, sanoo kenttäpäällikkö Antero Salmenoja.
 
Suomen sääherkimmässä huvipuistossa sateisuus näkyy heti kävijämäärissä. 
 
– Heinäkuussa sateisena päivänä Puuhamaassa saattaa olla muutama sata ihmistä, hellepäivänä 6500. Viikossa meillä voi olla ikään kuin kaksi eri maailmaa.
 
Katteiden alla on saman verran tilaa kuin ennenkin.
 
– Puuhamaassa hauskaa pidetään pääosin ulkoilmassa.
 
Nuorten työllistäjä
Puuhamaa työllistää joka kesä noin 130 nuorta, mikä on Tervakosken kokoisella paikkakunnalla merkittävä määrä.
 
– Yleensä noin puolet kesätyön hakijoista on vanhoja, jo aikaisemmilta kesiltä tuttuja työntekijöitä. Vanhat pääsevät töihin kokemuksensa ansiosta, jos ovat osoittautuneet hyviksi työntekijöiksi. Alle 16-vuotiaita otamme muutaman kesässä.  He eivät voi tehdä täyttä päivää, mutta työllistyvät lähinnä roskien keruussa ja parkkipaikan liikenteen ohjauksessa.
 
Puuhamaan kävijöistä lähes kaikki ovat suomalaisia siitä yksinkertaisesta syystä, että huvipuisto on avoinna ainoastaan suomalaisten loma-aikoina. 
 
Tänä kesänä Puuhamaan aukiolosta myös elokuussa on ollut alustavia kaavailuja.
 
– Puuhamaa voisi olla avoinna parina viikonloppuna, jolloin huvipuisto olisi auki lauantaina suurelle ryhmälle ja sunnuntaina vielä kaikille. Tämä on kuitenkin vielä kaavailujen tasolla, sanoo Salmenoja.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic