Kanta-Häme

Yle: Puuhamaalle useita huomautuksia allasvedestä ja siisteydestä terveysviranomaisilta

Puuhamaalla ongelmia on ollut varsinkin uima-altaiden vesien puhtaudessa, mutta myös alueen yleisessä siisteydessä. Arkistokuva.

Riihimäen seudun terveysvalvonta on havainnut runsaasti epäkohtia Puuhamaasta Janakkalan Tervakoskella.

Ylen uutisen mukaan ongelmia on ollut varsinkin uima-altaiden vesien puhtaudessa, mutta myös alueen yleisessä siisteydessä. Muun muassa lamppujen kupuja on puuttunut ja ulkosuihkuun on pääskynen tehnyt pesänsä.

Allasvesien mikrobimäärä on kasvanut turhan isoksi ja kokonaispesäkemäärät ovat ylittäneet joissakin tutkimuksissa laatuvaatimukset, sanoo Riihimäen seudun terveysvalvonnan johtaja Pirkko Sukula Ylen uutisessa.

– Syynä on ollut liian alhainen klooripitoisuus, jonka takia mikrobit ovat päässeet lisääntymään. Terveyshaittoja ei kuitenkaan ole tullut tietoomme.

 

Terveysvalvonta on pyytänyt Puuhamaata kalibroimaan omat klooripitoisuuden mittalaitteensa ja tekemään mittauksia useita kertoja päivässä, jotta klooripitoisuus pystytään pitämään riittävän korkeana.

Puistoa kehotetaan myös ohjeistamaan altaiden käyttäjiä käymään suihkussa ennen altaisiin ja liukumäkiin menoa.

Terveysvalvonta on myös kehottanut Puuhamaata järjestämään tehosiivouksen ulkopuolisella siivousyrityksellä.

 

Puuhamaassa tarkastustulokset on otettu huomioon ja osa puutteista on jo korjattu.

Puistonjohtaja Ilkka Vaskio myöntää Ylen uutisessa, että perhepuiston ylläpidossa on tehty virheitä.

– Totta kai ne otetaan vakavasti ja huomioidaan mahdollisimman pian. Tekemättömät asiat ovat johtuneet lähinnä työvoimapulasta. Mutta totta kai täytyy nostaa kättä virheen merkiksi, että kyllä oli tekemättä.

 

Riihimäen seudun terveysvalvonta tuskin lähtee pakkokeinojen käyttöön, sillä byrokratiaan kuluisi aikaa niin paljon, että Puuhamaan kausi ehtisi jo sitä ennen päättyä.

Sen sijaan se aikoo ensi vuonna tehdä ensimmäisen tarkastuksen Puuhamaahan jo hyvissä ajoin ennen puiston porttien avautumista yleisölle. Näin puutteiden korjaamiseen jää enemmän aikaa.

Asiasta uutisoivat ensimmäisinä Yle ja Iltalehti. HÄSA

 

 

Päivän lehti

26.2.2020