Kanta-Häme

Puuhamaan remonttityöt olivat kesken avajaisten jälkeen – syynä auringonpaiste ja kuurot

Puuhamaan vesipuistossa kaksi liukumäkeä ja yksi allas olivat suljettuina vielä juhannusviikolla.
Puuhamaan toimitusjohtaja Ilkka Vaskion mukaan työt liukumäellä ovat nyt loppusuoralla. Kuva: Johannes Blom

Kesäkauden ollessa jo vauhdissa Tervakosken Puuhamaassa korjaustyöt olivat edelleen kesken. Yhden liukumäen remontti on sulkenut lisäksi altaan, joka on osa samaa vesijärjestelmää.

– Ennen uudistusta liukumäkeen liittyi pieni turvallisuusriski. Siitä on kuitenkin laskettu miljoonia laskuja, eikä mitään vakavaa ole onneksi sattunut, Puuhamaan puistonjohtaja Ilkka Vaskio kertoo.

Liukumäessä on kahdeksan rataa vierekkäin. Kun laskijat ovat päässeet altaaseen, on ollut riskinä, että takaa tuleva laskee päin. Korjaustöiden jälkeen jokainen laskee alas omaan kouruunsa, jolloin altaasta on loogista kävellä pois ylittämättä muita ratoja.

Samalla liu’usta on tehty saumaton. Remontin jälkeen laskija ei enää putoa altaaseen, vaan syöksyy vettä päin, jolloin vauhti pysähtyy.

Työt ovat viivästyneet Vaskion mukaan sään takia. Töitä on jouduttu tekemään yöaikaan, sillä Vaskion mukaan yli 20 asteen lämpötilat ja suora auringonpaiste estävät lasikuitutöiden tekemisen. Juhannusviikolla tehtiin viimeiset betonivalut, sitten vuorossa ovat koelaskut ennen mäen avaamista.

– Itse, kun olen ollut Puuhamaalla puiston avaamisvuodesta 1984 saakka, niin otan kunnia-asiana koelaskea jokaisen mäen ennen niiden avaamista. Ei se mikään vastenmielinen homma olekaan.

Jukka, Tommi, Christian, Titta ja Clarissa Laine olivat tyytyväisiä Puuhamaan vesipuiston tarjontaan, vaikka kaksi liukumäkeä olivat kiinni. Kuva: Johannes Blom
Jukka, Tommi, Christian, Titta ja Clarissa Laine olivat tyytyväisiä Puuhamaan vesipuiston tarjontaan, vaikka kaksi liukumäkeä olivat kiinni. Kuva: Johannes Blom

Iltalehden 11.6. julkaistussa jutussa esitetty palaute yllätti Vaskion. Jutussa puistossa vieraillut äiti kertoi pettyneensä siihen, että remontit olivat kesken vielä avajaisten jälkeen.

Iltalehden jutun lisäksi Vaskio myöntää, että palautetta on tullut puiston muiltakin asiakkailta, mutta yleisesti asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

– Meillä on kuitenkin noin 70 erilaista laitetta, jos joku niistä on joskus pois käytöstä, niin sitä emme ole pitäneet niin merkitsevänä asiana. Täällä on kuitenkin taatusti tekemistä koko päiväksi.

Jutun mukaan myös monet laitteet olivat suljettuina kesken päivän. Vaskio perustelee laitteiden ajoittaisia sulkemisia alkukesän henkilöstöpulalla.

– Se ei ole vaikuttanut muuten kuin siten, että laitteita on jouduttu sulkemaan päivisin, jotta valvojat pääsevät pitämään ruoka- ja kahvitauon. Näitäkin laitteita on ollut vain kourallinen, muut ovat normaalisti käytössä.

Vaskion mukaan tänä vuonna on tullut tapauksia, joissa kesätyöntekijöille on tullut peruutuksia, joista he eivät ole muistaneet kertoa puiston väelle.

– Silloin me joudumme vain toteamaan, että ihminen, joka on luvannut tulla töihin, ei olekaan saapunut.

Puuhamaa työllistää noin 150 kesätyöntekijää, jos peruutuksia tulee useampia juuri kesän alkuun, aiheutuu Puuhamaan työntekijöille siitä harmaita hiuksia.

36 kesän aikana Vaskio on myös huomannut nuorison muuttuneen. Joskus puhelimen käytöstä on jouduttu useiden huomautusten jälkeen antamaan jopa kirjallisia varoituksia tai jopa irtisanomaan kesätyöntekijä.

Yleisesti Vaskio toteaa kuitenkin olevansa hyvin tyytyväinen kesätyöntekijöihin.

Työmaan takia kaksi liukumäkeä olivat suljettuna vielä juhannusviikolla. Kuva: Johannes Blom
Työmaan takia kaksi liukumäkeä olivat suljettuna vielä juhannusviikolla. Kuva: Johannes Blom

Juhannusviikolla Puuhamaassa vieraillut Laineen perhe ei kokenut remonttitöiden olevan suuri haitta. He olivat myös törmänneet iltapäivälehtien uutisointiin, mutta se ei pyörtänyt päätöstä saapua Tervakoskelle.

– Tämä on elävää elämää. Jos mäen korjaaminen vaatii tietyt olosuhteet, niin ei sille sitten voi mitään, Jukka Laine toteaa.

Tampereella asuvat Laineet poikkeavat Puuhamaassa yleensä vähintään kerran kesässä. Nyt he olivat etukäteen katselleet sääennustuksia, jotta pääsisivät paikalle aurinkoisella kelillä. HÄSA

Päivän lehti

26.1.2020