fbpx
Kanta-Häme

Puuhamaan toimisto vaurioitui pahoin tulipalossa

Tervakosken Puuhamaan toimistorakennukseen murtauduttiin torstain vastaisena yönä kello 01:n ja 03:30:n välisenä aikana. Palokunta sai hälytyksen tulipalosta puoli neljän aikaan aamulla.

Poliisin teknisessä tutkinnassa on selvinnyt, että toimistorakennukseen on murtauduttu. Toimistossa oleva kassakaappi on myös murrettu auki. Kassakaapissa ei ollut mitään arvo-omaisuutta. Poliisilla tai Puuhamaan edustajilla ei ollut vielä torstai-iltana tietoa siitä, onko tiloista varastettu mitään.

Samoissa tiloissa on syttynyt tulipalo, jonka syttymissyy ei vielä ole tiedossa. Murto ja tulipalo liittyvät poliisin mukaan melkoisella varmuudella toisiinsa.

Tekijät eivät saaneet tuottoisaa omaisuutta mukaansa. Vahinkoja he aiheuttivat melkoisesti, sillä Puuhamaan tietotekniikkaa ja rakennus vaurioituivat palossa.

– Vielä on vaikeaa arvioida, miten suuret kustannukset palo aiheuttaa. Puhutaan kuitenkin sadoistatuhansista euroista, kommentoi Puuhamaan kenttäpäällikkö Antero Salmenoja.

Maksupäätteet saatiin toimimaan

Puuhamaa aukesi torstaina puoli tuntia myöhässä. Info ja ensiapupiste siirrettiin väliaikaisiin tiloihin palaneesta toimistorakennuksesta. Puuhamaa toimii normaalisti kauden loput kolme päivää eli sunnuntaihin asti.

Palo aiheutti vikoja sähkölaitteisiin, minkä vuoksi maksupäätteet saatiin toimimaan vasta iltapäivällä.

– Asiakkaat suhtautuivat tilanteeseen ymmärtäväisesti. Meillä oli aamupäivästä jo parkkipaikalla työntekijöitä kävijöitä vastassa ja kertomassa, että palon takia ainoastaan käteinen käy maksuvälineenä, Salmenoja kertoo.

Monet tekivätkin lenkin keskustan pankkiautomaatin kautta ennen puistoon saapumista. (HäSa)

Menot