fbpx
Kanta-Häme

Puukauppa hidastui kesäkuussa

Metsäteollisuus osti kesäkuussa yksityismetsistä 3,2 miljoonaa kuutiota puuta. Ostomäärä laski neljänneksen toukokuusta.

Tammi-kesäkuun ostomäärä, 16,2 miljoonaa kuutiota, oli 8 prosenttia suurempi kuin vuoden 2012 vastaavana aikana. Tukkien ostomäärä oli 7,3 ja kuitupuun 8,3 miljoonaa kuutiota.

– Keväällä alkanut puun kantohintojen nousu talttui kesäkuussa. Puun hinta on edelleen korkealla, mikä lisää metsäteollisuuden kustannustaakkaa ja heikentää teollisuuden kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla, sanoo Metsäteollisuus ry:n metsäasiantuntija Anu Islander.

Mänty- ja kuusitukin kantohinnat laskivat toukokuusta 1 prosentin. Koivutukin hinta laski 2 prosenttia. Kuitupuiden hinnat laskivat 2-3 prosenttia.

Kesäkuussa mänty- ja kuusitukista maksettiin keskimäärin 56-57 euroa kuutiolta ja hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 40 ja 59 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli 42 euroa kuutiolta ja vaihteli 31 ja 45 euron välillä. Kuitupuiden keskihinta puolestaan oli 16-18 euroa kuutiolta ja vaihteli 12 ja 20 euron välillä. (Häsa)

Menot

Uusimmat