Kanta-Häme

Pyhä Yrjö, Bali, stressipupu ja kirkasvalolamppu

Yrjö Niemi, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastori:

”Maailmassa riittää kaikenlaista profaania (maallista, epäkunnioittavaa) aivan tarpeeksi, joten olen halunnut tuoda työhuoneeseeni pyhyyden tuntua. Ihmiset käyvät täällä kuitenkin suruasioissa. Puutyöt ja suurin osa ikoneista on tuotu Venäjältä, jossa olen käynyt Krasnojarskin vankileireillä 19 vuoden ajan tekemässä laupeudentyötä.

Leirit ovat keskellä syvintä Siperiaa, jossa talvella pakkasta voi olla 50 astetta. Vien vangeille sanan ohella lämpimiä sukkia ja esimerkiksi silmälaseja. Puutöissä esillä ovat laivat ja ristit, perinteiset kirkon tunnukset. Pyhän Yrjön ikonia pidän ikään kuin omana tunnuksenani myös. Minusta on mukavaa, että työhuoneessa on muutakin kuin toimistotarvikkeita. Nykyinen sukupolvi on taas kuvien ihmisiä, ja ikonit ovat tulossa voimakkaasti takaisin kirkkoonkin.”

 

Tytti Liljedahl, mainostoimisto Precisin tuottaja:

”Kun työhuone on viihtyisä, niin viihtyy myös töissä. Minun työhuoneessani ei saa olla pelkkiä valkoisia seiniä. Toissa vuonna päätin remontoida ja sisustaa konttorini. Kun seinät oli maalattu ja kalusteet hankittu, pidin täällä työkavereille tuparit. He toivat lahjaksi omaa taidettaan, ja tilaisuutta juhlistettiin myös juomalla skumppaa.

Taiteessa näkyy esimerkiksi tankotanssiharrastukseni ja asiakkaidemme tuotteet. Valokuvissa näkyvät suosikkimatkakohteeni, New York ja Bali. Tärkeä kapine on myös voimistelukuminauha, jolla kuntoutan nyrkkeilysalilla rikkomaani olkapäätä, kun venyttelyyn on sopiva väli.”

 

Tuija Nieminen-Kurki, Hämeenlinnan kaupungin johtava sosiaalityöntekijä:

”Tuntuu hyvältä, kun voi kesken töiden katsella lapsenlasteni Toivon, 2, ja Aavan, 9, kuvia ja piirroksia. Aava tykkää piirtää tosi paljon, ja kaksi hänen piirrostaan esiintyy myös kaupungin nettisivuilla meidän palveluidemme kohdalla.

Minulla on myös ikkunalaudalla stressipupu ja Espanjasta tuotu kastanja, joita voin hiplata kädessäni ja rentoutua. Tykkään myös pienestä päätään raapivasta gorillapatsaasta. Tässä työssä tuntuu usein samalta, saa tosiaan raapia päätään, kun miettii erilaisiin ihmiselämän ongelmiin ratkaisua!”

 

Marketta Inna, toimistokalusteyritys Martelan myyntipäällikkö:

”Neljän lapsen äitinä, minulla tietysti pitäisi olla kuvia lapsista ja vävyistä työpöydällä, mutta ei ole! Jopa kahvimukini on persoonaton, mallia peruskahvila. Pitäisi tietysti olla esimerkkinä asiakkaille, kuinka luodaan viihtyisä työpiste, mutta juoksen pääosan päivästä maailmalla ja aika vähän ehdin olla täällä toimistossa.

Sen voi yleisesti sanoa näin työergonomia-asiantuntijana, että ihmisten työvälineet alkavat olla kunnossa, mutta säätöjä ja mahdollisuuksia ei aina muisteta käyttää. Paljon myös sähköiset välineet ovat jo korvanneet perinteisiä, kaikki omat tärkeät kuvanikin ovat koneella. Oikeastaan ainoa henkilökohtainen juttuni tässä työpöydällä on erään lähipiiriin kuuluvan pikku enkelin taittelema paperikoira. Ja kirkasvalolampusta en kyllä luopuisi!”

Mainos