Kanta-Häme

Pyöräkiska polkee kaupunkiin

Kun tänä kesänä näet merensinisen Monark-polkupyörän etulavoineen lähestyvän ja kuulet heleän pirikellon pirahtavan, kannattaa varautua kaivamaan kuvetta, sillä herkkuja myyvä Pyöräkiska Inkivääri on pian kohdallasi.

Polkuvoimalla toimivan kesäkioski-idean äiti on luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin yrittäjä Hanna-Leena Rajamäki.

– Olen kolme vuotta asunut Hämeenlinnassa ja aina kummastellut, ettei kaupungin tärkeimmän turistikohteen, Hämeen linnan ympäristössä ole minkään sortin palveluita, eikä juuri rantareitilläkään, Rajamäki selittää idean syntyä.

Pyöräkiskan onkin tarkoitus liikkua kesällä etenkin kaupunginpuoleisella rantareitillä sekä ydinkeskustassa.

Kaksipyöräinen kioski nähdään myös isoissa yleisötapahtumissa, kuten Linna jazzissa ja Wanaja festivalissa ja ehkä Kesäloma Expressissä Linnanpuistossa, Hippaloilla ja Unique Art Tattoo -tatuointitapahtumassa Verkatehtaalla, AC/DC:n megakonsertissa Kantolan tapahtumapuiston alueella ja kenties Ämyrockissa Kaupunginpuistossa.

– Reitit ja paikat saattavat vielä elää. Pyöräkiskaa voi myös toivoa paikalle esimerkiksi työporukan picnicille tai polttariporukan juhliin, ja ennakkovarauksella voi vaikuttaa valikoimaan, Hanna-Leena Rajamäki kertoo.

– Se, miten paljon Pyöräkiska liikkuu, riippuu täysin rahasta: saammeko tukea toimintaan ja miten suosituksi tämä osoittautuu. Sitten selviää, kulkeeko kioski joka päivä vai vain parina päivänä viikossa.

Toiminta käynnistyy tulevana lauantaina, jolloin Pyöräkiska näkyy muun muassa Mahdollisuuksien torilla kauppatorilla.

Rajamäki aikoo itsekin osallistua Pyöräkiskan polkemiseen, mutta heinäkuuksi sitä saapuu polkemaan kesätyöntekijä.

Virikkeitä Pyöräkiskaan Rajamäki sai myös istuessaan viikoittain lapsensa muskaritunnin ajan Verkatehtalla Linnan Pyöräverstaan kahviossa ystävänsä kanssa. Siellä Rajamäki bongasi kyseisen pyörän ja sai sen vuokrattua.

– Kaupunkiin pitää saada säpinää ja kivoja juttuja. Ideana ei niinkään ole se, että tämä olisi tuottoisa bisnes.

Hän on myös ehdottanut kaupungille yhteistyötä.

– Kesätyöntekijäni voisi polkiessaan toimia samalla kaupunkioppaana; jakaa kaupungin karttoja ja antaa turisteille vinkkejä.

Mikäli kaupunki ei lähde mukaan tukemaan toimintaa, Rajamäellä ei todennäköisesti ole varoja pyörittää Pyöräkioskia koko kesää. Mainossponsoreita hänellä on muutama.

Valikoiman perusideana ovat luomutuotteet.

Pyöräkiskan tarjontaan kuuluvat muun muassa luomupillimehut, inkivääriolut, jäätee, smoothiet, luomukahvi, suolaiset snacksit, patukat, keksit ja luomujäätelösarja. Jäätelön pitää kylmänä hiilidioksidijää.

Tuotteiden hinnat liikkuvat 1–4 eurossa. HÄSA

Seuraa liikkumistaPyöräkioskin omilla Facebook- ja Instagram-sivuilla. Yhteyden saat numerosta 040 8019889.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic