Kanta-Häme

Pyövelin tytärkin kirjallisuusillassa

Viron viime vuosien menestyneimpiin kirjailijoihin kuuluva Indrek Hargla on kirjallisuusillan vieraana Hämeenlinnan pääkirjastossa 12. helmikuuta.

Tilaisuus liittyy Kanta-Hämeen Tuglas-seuran järjestämään virolaisen kirjallisuuden viikkoon 10.–16. helmikuuta.

Valtakunnallinen teemaviikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja paikallisyhdistysten järjestämiä tapahtumia on Hämeenlinnan lisäksi muun muassa Helsingissä, Forssassa, Kotkassa, Kuopiossa ja Tampereella.

Salanimellä kirjoittava Indrek Hargla (s. 1970) on saanut juristin koulutuksen ja työskennellyt muun muassa diplomaattina ja Viron ulkoministeriön virkamiehenä.

Hän aloitti scifi-kirjailijana, mutta nousi kansan suosikiksi historiallisilla rikosromaaneillaan. Apteekkari Melcior -sarjan ensimmäinen osa ilmestyi 2008.

Sarjaan kuuluu tällä hetkellä neljä romaania ja kaksi novellia. Kolme ensimmäistä on ilmestynyt Jouko Vanhasen suomennoksina.

Viime syksynä ilmestyi suomennoksena Apteekkari Melchior ja Pyövelin tytär, joka on sarjan kolmas osa. Kirjat on kustantanut Moreeni.

Täydellinen …rikospaikka

Apteekkari Melchior -sarja sijoittuu 1400-luvun Tallinnaan. Kirjan nimihenkilöllä on mahdollinen esikuva todellisuudessa, sillä Tallinnan Raatihuoneentorilla on ollut apteekki ainakin 1440-luvulta lähtien.

Kirjailijan mukaan keskiaikainen Tallinna on täydellinen paikka rikosmysteerille.

Tallinna kukoisti, ja sillä oli tiiviit yhteydet läntiseen Eurooppaan. Niinpä siellä vieraili paljon ulkomaisia kauppiaita ja mm. killat toimivat aktiivisesti.

– Siellä tehtiin politiikkaa ja siellä liikkui suuri raha, hän sanoo.

Dekkareiden lisäksi Hargla on kirjoittanut mm. kaksi suosittua tv-sarjaa sekä kaikkiaan 20 romaania ja novellikokoelmaa.

Kirjallisuusilta alkaa Hämeenlinnan pääkirjastossa keskiviikkona 12.2. kello 18. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020