Kanta-Häme

Pysäkki muuttaa väliaikaistiloihin

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki tarjosi torstaina Raatihuoneenkatu 7:ssä lähtökahvit. Maaliskuun loppupuoliskon Pysäkin ovet ovat muuton takia suljettuina.

Seuraavan kerran Pysäkki avaa ovensa huhtikuun alussa Rauhankadun ja Raatihuoneenkadun kulmauksessa sijaitsevassa vanhassa virastotalossa, jonne irtaimisto muutetaan liki puolen vuoden ajaksi.

– Meillä on nyt kaksi viikkoa ovet kiinni ja sinä aikana muutetaan, kertoo palvelusihteeri Leena Mikola.

Alunperin Pysäkin oli määrä muuttaa 20 vuotta käytössä olleista vuokratiloistaan suoraan uuteen kumppanuustaloon eli vanhaan kirjastotaloon.

Muutto suoraan kumppanuustaloon ei kuitenkaan tällä aikataululla onnistunut, sillä talon hissiremontti on edelleen vaiheessa.

Mikolan mukaan nyt näyttää siltä, että Pysäkki pääsee muuttamaan kumppanuustaloon vasta syyskuussa. Sama aikataulu on myös toiminnanjohtaja, diakoni Lauri Nurmen kalenterissa.

Pysäkin Raatihuoneenkadun tilojen vuokrasopimus päättyy maaliskuun lopussa. Muuton taustalla ovat pitkälliset sisäilmaongelmat.

Pysäkin toimintoja hajautettu

Vanhasta teknisestä virastosta Pysäkki saa väliaikaisesti käyttöönsä pari toimistohuonetta. Se saa käyttää myös talon alakerran kahvitilaa, johon avataan Pysäkin kahvila. Kahvila avataan huhtikuussa ja sinne tullaan sisään Raatihuoneenkadun puolella olevasta ovesta.

Kahvitilan saaminen käyttöön varmistui vasta perjantaina. Väliaikaistilojen järjestelyjä on vaikeuttanut se, että samanaikaisesti myös kaupungin Wetterin toimitiloista remonttievakkoon muuttavat työntekijät tarvitsevat väistötiloja. Heistä osa on muuttamassa Rauhankadulle.

Pysäkin toimintoja on hajautettu kevään ajaksi eri puolille keskustaa.

Esimerkiksi torstaisin järjestettävät ohjelmahetket pidetään ensi viikosta alkaen Keskusseurakuntatalossa. Keskiviikkoista tuolivoimistelua taas vedetään ensi keskiviikosta alkaen Kastellin aulassa kello 14 alkaen.

Kodittomaksi jäänyt käsityöpiiri sen sijaan pyritään järjestämään huhti-toukokuussa väliaikaistiloissa Rauhankadulla. (HäSa)