Kanta-Häme

Pysäköinnin tuloista tulee kokonaisratkaisu

Hämeenlinnassa halutaan selvittää pysäköintitulot kokonaisuutena ennen kuin uusia tuloja ohjataan Hämeenlinnan Pysäköinti -yhtiölle. Yhdyskuntalautakunta valmistelee pysäköintituloista kokonaisratkaisun.

– Halutaan muun muassa selvittää pysäköinninvalvonta, esimerkiksi valvojien lukumäärä, mahdollinen maksujen korotus sekä mitkä paikat ovat maksullisia ja kiekollisia, kertoo Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitettiin viime viikolla, että kaikki kaupungin pysäköintimaksut ohjattaisiin Hämeenlinnan Pysäköinti -yhtiölle. Yhtiö saisi siten lisää tuloja noin 850 000 euroa ja se pystyisi selviytymään veloistaan.

Konsernijaosto piti esitystä oikean suuntaisena, mutta halusi pysäköinnin tuloista kokonaisratkaisun.

– Pysäköintivirhemaksut eivät vaikuta Hämeenlinnan Pysäköinnin tuloihin, mutta niillä on taas vaikutusta yhdyskuntalautakunnan tuloihin, Isosuo sanoo.

Hämeenlinnassa on pitkään kiistelty keskustan pysäköintipaikoista. Kaupungin elimissä on hylätty esitykset uusista pysäköintipaikoista. Isosuo sanoo, että uudet pysäköintialueet eivät liity nyt valmisteltuihin maksuasioihin.

– Tässä ei ole kyse pysäköintipaikoista, jotka ovat tekninen ratkaisu.

Hämeen Sanomien lauantain uutisessa kerrottiin virheellisesti, että kaupunginhallituksen konsernijaosto teki jo esityksen kaikkien maksullisten pysäköintipaikkojen tulojen ohjaamisesta Hämeenlinnan Pysäköinti -yhtiölle. Konsernijaostolle tehtiin muutettu päätösesitys, jolla asiasta haluttiin kokonaisratkaisu.

Pysäköintimaksuja käsiteltiin kaupunginhallituksessa maanantaina. Kaupunginhallitus päätti lähettää kokonaisratkaisun yhdyskuntalautakunnan valmisteltavaksi. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic