Kanta-Häme

Pysäköinti Saarioisilla saa jatkua

Niin sanotut Saarioisten pysäköintipaikat pysyvät käytössä toistaiseksi.

Kaupungin vuokrasopimus Saarioisten kentällä oli talvella jo irtisanottu tulevaksi kesäksi. Irtisanominen on kuitenkin peruttu ja sopimusta on jatkettu toistaiseksi voimassaolevana kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Kaupunki yrittää säilyttää nykyiset pysäköintipaikat alueelle suunnitellun uuden pysäköintilaitoksen rakentamiseen asti.

Alueen kaavaa suunnitteleva Johanna Närhi kertoo, että kaava tulee lainvoimaiseksi aikaisintaan ensi syksynä, jos kukaan ei valita siitä.

– Ainakin se menee hyväksyttäväksi syksyllä.

Vasta kaavan tultua lainvoimaiseksi voidaan kunnolla suunnitella alueelle tulevaa pysäköintilaitosta. Pysäköintilaitoksen suunnittelijaakaan ei ole siis vielä valittu. Aikaisintaan rakentaminen voisi alkaa ensi kesänä, jos rahoitus ja suunnitelmat saadaan kuntoon.

Uuden pysäköintilaitoksen osalta on ollut suunnitteilla yhteistyötä VR:n kanssa. Esimerkiksi pysäköintimaksujen yhdistäminen pendelöijien junalippujen kanssa on ollut harkinnassa. Päätöksiä asioista ei ole vielä tehty.

Hämeenlinnan pysäköinnin toimitusjohtaja Jarmo Kulmala kertoo, että pysäköintitaloon tulee 600 autopaikkaa.

Nykyisin alueella on noin 250 auton paikat ja viereisellä alueella noin 50 auton paikat.

Pysäköintitaloon ohjataan pendelöijien lisäksi myös alueen asukaspysäköintiä.

Kysymys pysäköintitalon maksajasta on vielä auki.

– Jos tulee yli 10 miljoonaa euroa maksava rakennus, jonkun pitää maksaa se. Onko se kaupunki, veronmaksajat vai pysäköijät?

Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n seuraava projekti on pysäköintilaitos, joten se vaikuttaa tällä hetkellä todennäköiseltä toteuttajalta hankkeelle. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic