Kanta-Häme

Pysäköintikielto voidaan kumota juhlien ajaksi

Oman kotikadun pysäköintikiellon voi saada kumottua määräajaksi esimerkiksi tulevan kesän juhlia varten.

Miten pysäköintikiellon kumoamista voi hakea, kaupungin lupatarkastaja Miia Metsäalho?

– Lupaa tilapäiseen pysäköintiin voi hakea kaupungin lupatarkastajilta vapaamuotoisella sähköpostilla. Sähköpostissa pitää perustella, miksi pysäköintikiellon kumoaminen on tarpeellista. Lisäksi sähköpostiin pitää liittää kartta siitä alueesta, jolle kumoamista toivotaan. Sähköpostit voi lähettää osoitteeseen kaivuluvat@hameenlinna.fi.

Voidaanko lupa aina myöntää?

– Jokainen tapaus käsitellään erikseen. Kaikilla kaduilla pysäköintikiellon kumoaminen ei ole mahdollista, rauhallisille asuntokaduille niitä on myönnetty. Aina pysäköintikieltoa ei voi kumota, sillä merkit on asennettu tärkeistä syistä, kuten pelastusnäkökulmasta tai näköestesyistä

Miten pitää menetellä, jos saa luvan?

– Jos lupa myönnetään, tulee hakijan ottaa yhteys LinnanInfra-liikelaitoksen kunnossapitomestariin. He määräävät työntekijän huputtamaan liikennemerkin. Itse merkkejä ei missään tapauksessa saa käydä peittämässä.

Kuinka pitkäksi ajaksi pysäköintikiellon voi kumota?

– Pysäköintikielto voidaan kumota yhdeksi tai korkeintaan kahdeksi päiväksi. Lupaa tulee hakea viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua päivää. Tämän kevään valmistujaisiin ei siis enää ehdi.

Kuinka paljon lupia myönnetään?

– Hyvin harva tietää tästä mahdollisuudesta. Lupia on normaalisti myönnetty vain muutama vuodessa. Niitä myönnetään ainoastaan isoja perhejuhlia, kuten rippijuhlia, valmistujaisia, tasakymmenvuosijuhlia tai muistotilaisuuksia varten.

Maksaako pysäköintikiellon kumoaminen?

– LinnanInfra laskuttaa huputtamisesta. Hinta arvioidaan tapauskohtaisesti. HÄSA

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic