fbpx
Kanta-Häme

Mielipidekirjoitus: Pysäköintilaitos ykköskorttelin alle

Jotta keskustan elävöittäminen saataisiin pikimmiten käyntiin, ehdotan, että kaupunki alkaisi suunnitella pysäköintilaitosta ykköskorttelin alle yhteistyössä yrittäjien kanssa, kaupunginvaltuutettu Helena Lehkonen (kok.) kirjoittaa tiistain lehden mielipidepalstalla.
Siellähän niitä on autoja jo ennestäänkin, entisen Sokoksen eli ykköskorttelin keskeisen rakennuksen katolla.

Hämeenlinnan keskustaan tarvitaan pysäköintilaitos, jotta tiivistyvän kaupunkikeskustan ja ykköskorttelin eli kauppakeskus Linnan paikalle rakennettavien uudisrakennusten myötä syntyvä velvoite pysäköinnin järjestämisestä saadaan katettua.

Luontevin aika ja paikka rakentaa pysäköintilaitos on mielestäni näiden uudisrakennusten rakentamisen yhteydessä ykköskorttelin alle.

Olemme saaneet pitkin vuotta lukea, miten ykköskorttelin rakennussuunnitelmat ovat täsmentyneet.

Viimeinen nytkähdys kohti toimintaa kuitenkin puuttuu, ilmeisesti juuri pysäköintiin liittyvien ratkaisemattomien kysymysten vuoksi.


En pidä
Hämeenlinnan toria pysäköintilaitokselle parhaana paikkana, sillä toria reunustavat lähinnä vain hallintorakennukset ja kirkko.

Lisäksi pysäköintilaitoksen rakentaminen vaatii erikseen torin kaivamisen auki.

Sen sijaan ykkös- ja kakkoskorttelit muodostavat kaupungin kaupallisen sydämen ja sinne muutenkin ollaan suunnittelemassa mittavia rakennustöitä.


Hämeenlinnan
keskusta on näivettynyt. Reskan alennustila on kaikkien nähtävissä.

Jotta keskustan elävöittäminen saataisiin pikimmiten käyntiin, ehdotan, että kaupunki alkaisi suunnitella pysäköintilaitosta ykköskorttelin alle yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Kaupungin pitäisi mielestäni panostaa pysäköintilaitoksen rakentamiseen sinne, minne se kuuluukin – keskelle kaupan ja kaupungin sydäntä.


Helena Lehkonen

kaupunginvaltuutettu (kok.)
Hämeenlinna

Menot