Kanta-Häme

Pysäköintivirhemaksu nousee

Pysäköintivirhemaksu nousee Hämeenlinnassa toukokuun alusta lukien. Vappupäivästä lähtien napsahtaa 45 euron suuruinen virhemaksu, jos auto on pysäköity väärin.

Kaupungin pysäköintivirhemaksu on vuodesta 2008 lähtien ollut 35 euroa. Maksun korottamista suunniteltiin jo viime vuonna, mutta Hämeenlinnan kaupungin esitys pysäköintivirhemaksun korottamisesta ei ehtinyt ajoissa sisäasiainministeriön käsittelyyn.

Maksun korottamisella pyritään vaikuttamaan entistä tehokkaammin liikennekäyttäytymiseen ja siten liikenteen turvallisuuteen ja sujumiseen etenkin Hämeenlinnan kaupunkikeskustassa.

Vuonna 2011 Hämeenlinnassa rapsahti pysäköintivirhemaksuja 12 420 kappaletta. Vuoden 2012 lokakuun loppuun mennessä maksujen määrä oli jo 10 253 kappaletta.

Maksua voidaan korottaa kunnassa, jos esimerkiksi paikoitustilojen niukkuus, pysäköintivirheiden määrä, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt sitä vaativat. Esityksen maksun korottamisesta tekee kunta.

Maksun suuruuden määrää asetuksella sisäasiainministeriö, ja suurin mahdollinen maksu on 60 euroa, porrastusta käyttäen 80 euroa.

Hämeenlinnan lisäksi kuusi muuta kunta nostaa tänä keväänä pysäköintivirhemaksuaan. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic